12 New Adults boeken

New Adults worden steeds populairder in Nederland. Het is de opvolger van het Young Adult genre en de hoofdpersonages zijn daarom meestal tussen de 18 en 25 jaar. Ze staan iets steviger hun schoenen en zijn bezig met het plannen van hun toekomst. New Adults zijn daarnaast net even iets gewaagder en er wordt vrijuit over seks en alles wat daarmee te maken heeft gesproken. Heeft het bovenstaande jouw interesse gewekt? Dan mag je deze 12 New Adults niet missen!

new adults

1. Wilder - Rebecca Yarros

Wilder is het eerste deel in The Renegades-serie en gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Al snel blijkt dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is wanneer ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

new adults

2. Uitzonderlijk - Colleen Hoover

Merit en haar familie zijn op zijn zachts gezegd uitzonderlijk te noemen. Zo woont ze in een omgebouwde kerk samen met haar vader en stiefmoeder, haar moeder woont er ook nog in het souterrain maar door haar pleinvrees komt ze niet buiten, de zus van Merit heeft neigingen die bijna wijzen op necrofilie en Merit verzamelt trofeën die ze niet zelf gewonnen heeft. Naast dat haar familie uitzonderlijk is, leeft Merit ook nog eens met veel geheimen van deze familie en zichzelf. Zo ontmoette ze de jongen Sagan, met wie ze heeft gezoend voordat ze erachter kwam dat hij het vriendje van haar tweelingzus was. Wanneer ze Sagan beter leert kennen beseft ze dat het leven zo niet meer door kan gaan.

Lees hier de recensie.

3. Stuk van jou - Sophie Jackson

Kat Lane is lerares in een New Yorkse gevangenis. Geen alledaagse baan, maar wel een bewuste keuze. Haar vader werd voor haar ogen vermoord toen ze negen jaar oud was. Nu, vijftien jaar later, wil ze zich aan haar belofte aan hem houden om iets voor de maatschappij te betekenen. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen. In de gevangenis ontmoet ze Wesley Carter. Hij is één van haar leerlingen. Kat raakt geïntrigeerd door hem. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

Lees hier de recensie.

new adults

4. De deal - Elle Kennedy

Hannah is al een paar maanden verliefd op de knappe football-speler Justin. Helaas durft ze hem niet mee uit te vragen en ook Justin ziet haar niet staan. De kans dat hij haar zal uitvragen is dan ook klein. Totdat ze in de collegezaal kennismaakt met de knappe ijshockeyspeler Garrett. Garrett is gezakt voor zijn filosofietentamen, en als hij de herkansing niet haalt zal hij uit het team gezet worden. Hannah heeft totaal geen zin en tijd om Garrett bijles te geven, totdat hij haar een bijzonder aanbod doet: zij geeft hem elke dag bijles en hij doet alsof hij haar vriendje is, waardoor de aandacht van Justin wel zou worden gewekt. Tot haar eigen verbazing gaat Hannah hiermee akkoord, wat het begin zal zijn van een bijzonder ingewikkelde relatie.

Lees hier de recensie.

new adults

5. Grenzeloos - Lis Lucassen

Rebecca vertrekt naar Amerika, om haar leven in Nederland achter haar te laten. Ze is van plan om aan een Amerikaanse Universiteit te gaan studeren. Het gaat al bijna meteen mis, ze krijgt namelijk een fietsongeluk. Daarna ontmoet ze Dee en haar stiefbroer Thor. Vanaf het eerste moment hebben Thor en Rebecca een speciale connectie, een broeierige spanning tussen beide. Thor is de eerste die iets bij Rebecca los maakt, wat ze nog nooit bij een ander heeft gevoeld. Zelfs niet bij haar man David, die nog in Nederland is. Misschien is Amerika een kans om opnieuw te beginnen?

Lees hier de recensie.

new adults

6. Alleen maar jij - Mia Sheridan

Crystal is nog maar jong als ze al weet dat liefde pijn kan doen. Naar haar mening is het beter om gewoon helemaal niet lief te hebben. Zodoende bouwt ze een muur om haar hart en houdt ze alle mannen op afstand.Totdat ze de knappe Gabriel ontmoet. Een goede man met een traumatisch verleden. Hoewel Crystal weet wat ze hiermee riskeert, voelt ze zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Keert ze nog terug naar haar veilige haven, nu ze de liefde heeft leren kennen?

Lees hier de recensie.

new adults

7. Misschien ooit - Colleen Hoover

Sydney heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft al een goede relatie met Hunter, ze volgt een studie die ze wil en ze woont samen met haar beste vriendin Tori. Af en toe zit ze ’s avonds op het balkon en geniet ze van haar buurjongen die gitaar speelt. Haar wereld staat op zijn kop als ze er via hem achter komt dat haar vriendje het met haar beste vriendin doet. Ze pakt haar spullen en is van plan om te vertrekken, maar waar moet ze naartoe? De jongen van het balkon regelt dat ze tijdelijk in het appartement waar hij, met nog een paar anderen, woont kan verblijven. Ridge wordt steeds interessanter, maar hij heeft helaas al een vriendin. Als er één ding is wat Sydney zeker niet wil, is het om te veranderen in een Tori. Maar verspeelt ze daarmee haar kans op hun ‘misschien ooit’?

Lees hier de recensie.

new adults

8. Onverminderd - Rebecca Yarros

In Onverminderd komt het leven van Ember totaal op zijn kop te staan door het verschrikkelijke nieuws dat haar vader is omgekomen in Afghanistan. Haar moeder stort in en Ember neemt haar taken over. Alsof ze niet genoeg drama in haar leven heeft, vindt ze ook nog haar vriendje Riley in bed met haar beste vriendin. Ember krijgt echter steun uit een onverwachte hoek. Josh is de ijshockeycoach van haar broertje en bovendien een oud-klasgenoot van Ember en wordt haar ‘wat je ook maar nodig hebt’. Ember weet dat ze niet klaar is voor een nieuwe relatie, maar na verloop van tijd kan ze niet meer zonder hem… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

Lees hier de recensie.

new adults

9. Hitte - Lis Lucassen 

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Lees hier de recensie.

new adults  new adults  new adults

10. De fout - Elle Kennedy

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, haalt goede cijfers en over aandacht van vrouwen hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje dat psychologie studeert. Ze raken aan de praat en uiteindelijk belanden ze samen op de bank om een film te kijken. Ze hebben een ontzettend leuke avond, maar Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

11. Wacht op mij - Jennifer L. Armentrout

Avery gaat studeren. Dat doet ze zo ver mogelijk bij haar ouders en haar oude leventje vandaan: ze is op zoek naar een nieuwe plek en een nieuw leven, waar niemand haar nog kent.Op de universiteit komt ze tegenover Cam te wonen, de knapste jongen van de universiteit. Ze raken bevriend met elkaar, maar Avery heeft veel te verwerken en ze wil niet dat Cam te dichtbij komt. Maar aan de andere kant, hoe kan ze hem weerstaan? 

Lees hier de recensie. 

12. Op het spel - Cora Carmack

Dallas Cole heeft een hekel aan football. Haar vader is footballtrainer dus haar hele leven staat in het teken van de sport. Ze is blij als ze kan gaan studeren en even van de sport verlost zal zijn. Dan vertelt haar vader dat hij een nieuwe baan heeft: als trainer van het team van de universiteit waar zij aan gaat studeren. Dallas baalt enorm en probeert haar vader en zijn team zoveel mogelijk te vermijden. Op een feestje ontmoet ze Carson. De vonk slaat gelijk over. Dallas weet echter niet dat Carson in het footballteam zit. En Carson weet niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach…

Lees hier de recensie. 

Wat zijn jouw favoriete New Adults?

Lees ook: De 10 zoetste Young Adult liefdesboeken

Nieuwste artikelen

 • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

 • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

 • De slechte karakters in goede series

 • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

 • Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Gerelateerde artikelen

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen