Chicklits met zon, zee en strand

Ben jij toe aan een dagje strand, maar heb je (nog) geen vakantieplannen en wil je je toch even op vakantie wanen? Of heb je al een vakantie geboekt en zoek je nog een heerlijke chicklit om mee te nemen voor aan het zwembad? Geen zorgen! Wij helpen je een handje! Wij hebben namelijk de leukste chicklits die gaan over zon, zee en strand voor je op een rijtje gezet! Zo zit jij tijdens jouw vakantie (of gewoon lekker thuis in de tuin) niet zonder leesvoer. 

Chicklits     Chicklits     Chicklits     Chicklits     Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Duingras - Jackie van Laren

Wende is gestopt met haar opleiding en ook nog eens plotseling gedumpt door haar vriend. Ze besluit om er even tussenuit te gaan en boekt in een opwelling een vakantie van twee weken op een waddeneiland. In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Wende besluit om de twee mannen af en toe met een klusje te helpen en al snel raken de drie bevriend met elkaar. Voor Axel voelt Wende al snel meer dan alleen vriendschap. Maar is ze wel klaar voor een nieuwe liefde, ook al is het misschien maar een vakantieliefde? En dan staat plotseling haar ex voor haar neus…

Lees HIER de recensie.

Chicklits       Chicklits     Chicklits     Chicklits     Chicklits

Nee heb je - Charlotte de Monchy

Bobbie heeft de laatste jaren alleen maar oog gehad voor haar baan. Ze werkte door tot diep in de nacht en haar mobiel stond altijd aan. Ze blijkt overwerkt te zijn en haar baas stuurt haar voor een klus naar Bali, waar haar zus woont met wie ze niet zo'n goed contact heeft. Op het eiland hoeft ze alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts op de stoep staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

Lees HIER de recensie.

Chicklits      Chicklits     Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

21 zomers en andere verhalen - Chantal van Gastel

In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy's Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden.

 

Lucy is in Zomer in New York het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien.

 

Lees HIER de recensie.

Chicklits     Chicklits     Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Zomer in het duincafé - Debbie Johnson

Met een ongewone sollicitatiebrief reageert Laura Walker op een ongewone vacature: “kok gezocht – voor troostrijke maaltijden”.

In de brief stort ze haar hart uit bij eigenaar Cherie Moon; van het gemis van haar verongelukte man David tot de dagelijkste strijd met haar kinderen Lizzy en Nate. Tot haar grote verrassing krijgt Laura de baan en vertrekt ze met twee tegenstribbelende tieners naar het kustplaatsje Dorset. Daar aangekomen worden ze al snel opgenomen in de vaste kring rondom het Duincafé. Dat blijkt precies te zijn wat ze nodig hadden om het gemis van hun man en vader een plekje te geven.

 

Lees HIER de recensie.

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits

Café zon & zee - Jenny Colgan

Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland, met de lege stranden en prachtige natuur, waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden.

Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig pandje aan de haven.

 

Het familiehotel van Sapphire Bay - Holly Martin

Het verhaal gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

 

Thuis in het kunstcafé - Sue Mcdonagh

Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé … Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één. Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is. Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.
Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly's vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina's herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly's bedrijf op het spel.
Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Lees HIER de recensie.

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Zomerliefde - Erica James

Izzy is een jonge vrouw van 31 en zit er helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven. Wanneer haar vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu in Griekenland, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Op een zonovergoten eiland met een knappe Griekse buurman en een intrigerende thrillerschrijver die op het eiland een nieuwe bestseller wil schrijven heeft het eiland alle ingedriënten in zich voor een onvergetelijke zomer.

Lees HIER de recensie.

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits

Een weekend aan zee - Elin Hilderbrand

Deacon Thorpe heeft een onstuimig leven gehad. Eerst trouwde hij met zijn jeugdvriendinnetje Laurel en leidde hij een vrij onschuldig leven. Hij werd echter snel beroemd als kok op TV waardoor er een nieuwe wereld voor hem open ging. Deacon heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot luxe en het grote geld, waardoor hij na een aantal jaar voor een nieuwe, rijke vrouw koos genaamd Belinda. Met haar houdt hij het best een tijdje uit maar ook zij moet uiteindelijk het veld ruimen voor een jongere versie, namelijk Scarlett. Hij heeft drie kinderen bij drie verschillende vrouwen wanneer hij overlijdt. Om zijn as uit te strooien komt iedereen samen in het huis waar Deacon ooit verliefd op is geworden. Een weekend aan zee. De drie vrouwen kunnen elkaar niet luchten of zien. Kunnen de ze hun meningsverschillen lang genoeg opzij zetten om het glas te heffen op Deacon en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?

Lees HIER de recensie.

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Ik zie je op het strand - Jill Mansell

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. 

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Daar komt ze op een dag Sam weer tegen. Clemency is dan makelaar en laat Sam een huis bezichtigen. De vonk die drie jaar geleden oversloeg, komt al snel weer opborrelen, maar Sam blijkt een vriendin te hebben. En niet zomaar één, het blijkt haar verwaande stiefzus te zijn. 

Lees HIER de recensie.

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Lola geeft zich bloot - Rachel Gibson

Lola Carlyle, oud lingeriemodel, vlucht alleen met haar hondje met een luxe jacht van haar vrienden naar de Bahama’s, omdat er pikante foto’s van haar op het internet zijn verschenen door haar ex-verloofde. Alleen wordt de jacht ingevorderd door iemand die voor de regering werkt. Zijn naam is Max Zamora en hij is erg mysterieus. Max vertelt dat hij werkt voor de overheid. Hij was undercover, maar hij werd ontdekt en nu is hij op de vlucht. Nu zitten ze dus met z’n tweeën op een jacht, midden in de zee. Een probleem: ze ergeren zich dood aan elkaar! Zullen ze het samen volhouden? 

Lees HIER de recensie.

 

 

Chicklits    Chicklits        Chicklits        Chicklits        Chicklits

Een zomer aan zee - Katie Fforde

Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders. Dan belt haar zwangere vriendin Rebecca haar op en vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken. De vraag komt als geroepen en dus vertrekt Emily naar Schotland. Eenmaal daar wordt ze opgehaald door Alasdair, de wat nukkige zwager van Rebecca. Hoewel ze hem in eerste instantie nogal onvriendelijk vindt, komt daar later verandering in...

Lees HIER de recensie.

 

 

Welke chicklits met zon, zee en strand ga jij lezen?

Lees ook: 12 x romantische boeken

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen