12 x romantische boeken

Wij vinden het heerlijk om zo nu en dan eens weg te zwijmelen bij een romantisch boek. Hoe fijn is het om even uit de werkelijkheid te stappen en je helemaal te verliezen in een boek waarin de liefde centraal staat? Wij houden er in ieder geval van! Ben je ook gek op romantische boeken? Dan kun je de volgende boeken zeker aan je 'nog te lezen'-lijstje toevoegen!

Zwaar Verliefd! - Chantal van Gastel

Isa is een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Van dit heerlijke romantische boek is nu ook een film uitgebracht! Dus zodra je het boek hebt uitgelezen kun je meteen de film gaan kijken, ideaal!

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella

In Voor wat, hoort wat van Sophie Kinsella heeft Fixie Farr altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU's volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Nee heb je - Charlotte de Monchy

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Zoen me tot ik zwicht - Helen Hoang

Dit boek is niet alleen romantisch, maar zeker ook erg sexy.

Daten is al moeilijk genoeg - laat staan als je Asperger hebt. De dertigjarige Stella is briljant in wiskunde maar sociaal erg onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Ze besluit om praktijkervaring op te doen met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Een warm welkom - Nora Roberts

Nora Roberts heeft vele romantische boeken geschreven. Het was lastig om maar één van haar boeken in deze lijst op te nemen! 

B.J. is dol op het ouderwetse hotel in Vermont waar ze al vier jaar succesvol de scepter zwaait. Wat haar betreft, blijft alles dan ook zoals het is. Helaas lijkt de nieuwe eigenaar daar anders over te denken. Hoe kan ze hem overtuigen dat ze gelijk heeft? Na een mislukte relatie heeft Autumn alleen maar hard gewerkt. Hoog tijd voor een vakantie in het hotel van haar tante, dus. Helaas blijkt daar net een, wat haar betreft, onwelkome gast te zijn ingetrokken: Lucas, de man die haar hart heeft gebroken.

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken     romantische boeken

Stuur me een berichtje - Jill Mansell

Ook Jill Mansell kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst!

In Stuur me een berichtje besluiten Essie en haar beste vriendin Scarlett op een avond hun hart te luchten over alles wat hen dwars zit. Essie schrijft een brief die alleen voor haar beste vriendin bestemd is. Maar dan verstuurd een vriend van haar broer de brief naar haar gehele contactenlijst! Ze raakt haar vriend, haar baan en huis kwijt en staat letterlijk met haar spullen op straat. Dan ontmoet Essie Zillah, een oude vrouw die nog een woonruimte voor haar over heeft. Essie besluit om bij haar in te trekken. Ze gaat op zoek naar een baan en gaat aan de slag in een restaurant... waar Lucas, de man die haar brief verstuurd heeft de baas is! 

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Het feit dat ze allebei agent zijn bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden voor dezelfde positie.

Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een totale oorlog. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze bijzondere haat-liefdeverhouding?

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Leven voor de liefde - Nicholas Sparks

*zucht* Nicholas Sparks schrijft altijd prachtige (en ook emotionele) boeken!

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.
Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Opstaan - Jackie van Laren

Deze Nederlandse chicklit schrijfster schrijft heerlijke romantische boeken!

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten. 
Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.
Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Baguette met jam voor twee - Wendy Brokers

Er staat nog een Nederlandse auteur in deze lijst met romantische boeken. Voor de chicklit liefhebbers is dit boek zeker een aanrader. 

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Hartendief op pootjes - Melinda Metz

Dit romantische boek is op een unieke manier geschreven: vanuit het oogpunt van een kat! Wil je een keer wat anders dan is dit misschien wel het boek voor jou!

Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat
MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat hun buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en
verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet...

Lees HIER onze recensie.

romantische boeken

Zeven perfecte dagen - Rosie Walsh

Tot slot mag ook dit boek niet missen tussen de romantische boeken. Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart.

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Lees HIER onze recensie.

Welke romantische boeken wil jij nog lezen?

Lees ook: De beste chicklits volgens onze recensenten

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Boeken top-5: De leukste series!

Zoek in artikelen