Best beoordeelde BBQ boeken

In de zomer is het heerlijk om lekker buiten te barbecueën. Je gooit er lekker wat vlees en groente op en voor je het weet kan je aan tafel. Ben je ook zo gek op barbecueën en wil je graag meer uit je barbecue halen? Lees dan snel verder! Wij hebben de best beoordeelde BBQ boeken onder elkaar gezet. Deze boeken zijn bij ons met minstens 4 hartjes beoordeeld.

Het complete BBQ boek - Julius Jaspers

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. De hoofdstukken zijn ingedeeld in vlees, vis en groente. Ook staan er verschillende bijgerechten en desserts in Het complete BBQ boek, zodat je echt een complete maaltijd kan serveren.

Lees hier de recensie.

 

 

Masterclass - Groente op de BBQ - Julius Jaspers

In Masterclass - Groente op de BBQ laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. De recepten zijn onderverdeeld in veganistisch, vegetarisch maar ook met de toevoeging van vlees of vis voor degene die dat wel graag erbij willen eten. Gerechten die in het boek voorkomen zijn o.a. maiskolf met boter en gegrilde aubergine, bimi met chorizo en venkel in zoutdeeg. Daarbij geeft Julius de recepten van zijn favoriete condimenten, zoals tomatensalsa en misodressing.

 

Lees hier de recensie.

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

In Smokey Goodness BBQ Feast on Fire biedt Jord Althuizen je complete BBQ-menu's. Alles staat in het teken van feest, waardoor je grote stukken vlees als kalkoen en speenvarken kan verwachten, maar ook heel veel hapjes waarmee je op je eigen feestje de show kan stelen. In het boek staan ook speciaal recepten voor bijvoorbeeld de winter, waardoor je het hele jaar door de barbecue kan gebruiken!

 

Lees hier de recensie.

 

Vegetarische BBQ - Steven Raichlen

Voor de vegetariërs onder ons bestaat er ook een BBQ boek, namelijk Vegetarische BBQ van Steven Raichlen! In dit boek laat de auteur zien dat je met groente, fruit en vleesvervangers echt complete maaltijden kan serveren. Vegetarische BBQ bevat veel lekkere vegetarische recepten waar echt iedereen mee aan de slag kan gaan. Het toont aan dat groenten niet enkel als bijgerecht bij een barbecue geserveerd kunnen worden maar ook een hoofdrol kunnen spelen. Steven Raichlen geeft in Vegetarische BBQ veel originele en lekkere recepten voor de BBQ!

Lees hier de recensie.

 

Yakitori & Korean BBQ - Jonas Cramby

In Yakitori & Korean BBQ maken we kennis met de Japanse en Koreaanse BBQ technieken. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van het kort grillen van vlees. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit. Het boek bestaat uit vier hoofdstukken en bij ieder hoofdstuk wordt ingegaan op de ingrediënten en koopgids van Aziatische levensmiddelen, de kook- en bereidingstechnieken en wat leuke feitjes of tips. Met dit boek in de hand beheers je de kunst van Japans grillen!

Lees hier de recensie.

 

Lekker vegetarisch op de barbecue - Ross Dobson

In dit boek deelt de Australische chef-kok Ross Dobson zijn favoriete vegetarische barbecuerecepten. Geliefde klassiekers zoals gevulde champignons, aardappelen in de schil of gegrilde maïs, maar ook verrassende recepten zoals tofoesteaks met verse sambal, aardappelburgers of vijgenspiesjes komen aan bod. Daarnaast geeft hij ideeën voor hapjes, dipsauzen, bijgerechten en salades en is er een hoofdstuk gewijd aan brood. Het boek is fijn voor vegetariërs, maar ook voor vleeseters omdat het boek veel recepten voor sauzen en bijgerechten bevat waarmee iedere barbecue naar een hoger level wordt getild.

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Top 10 BBQ boeken

Nieuwste artikelen

  • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

  • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

  • De Code - Denise Rudberg

  • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

  • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

  • Top 10 films over eten

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

Zoek in artikelen