YA vervolg delen in 2023

Natuurlijk zijn ook wij wel een beetje verliefd op het Young Adult genre. YA-lezers kennen het gevoel dat je jezelf helemaal kan verliezen in een goed boek. Het is dan nog leuker om erachter te komen dat een boek waar je van hebt genoten een tweede, derde of zelfs vierde deel krijgt. Hoe meer boeken, hoe beter! Wij zijn op zoek gegaan naar de YA vervolgdelen in 2023. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwe delen in je favoriete series! 

Wereld van Wanhoop - Inge Sleegers (28 februari)
De stad Atlantis is bevrijd. Alene ’s eerste wapenfeit als nieuwe President is het afschaffen van het verplichte examen voor meisjes. Helaas moet een andere groep jongeren dat bekopen. Alle jongens vanaf veertien jaar krijgen een oproepingsbrief. Ze moeten de stadsmuren bewaken, een levensgevaarlijke taak. Pikt de bevolking deze nieuwe regels? Nimue doet er alles aan om Alene's plannen een halt toe te roepen. Tegelijk zoekt ze antwoorden op haar eigen vragen. Tot overmaat van ramp dient een natuurramp zich aan. Zal de stad standhouden nu een zandstorm met grote snelheid nadert? En wie is die mysterieuze vreemdeling die de verhoudingen in Atlantis op hun grondvesten doet daveren? Wereld van Wanhoop is het vervolg op Wereld zonder Water. Lees HIER onze recensie van Wereld zonder Water. 

De strijd van twee koninginnen - Jennifer L. Armentrout (5 april)
Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is. De strijd van twee koninginnen is het vierde deel in de serie. De eerste drie delen zijn Uit bloed en asRijk van vlees en vuur en Kroon van gouden beenderen. Lees HIER onze recensie van Uit bloed en as. 

Illusions - Aprilynne Pike - (14 april)
‘Ik loop geen patrouilles, ik ga niet op jacht; ik blijf gewoon dicht bij je. Jij leeft jouw leven en ik houd je veilig,’ zei Tamani, terwijl hij een haarlok uit haar gezicht veegde. ‘Of ik zal mijn leven geven om dat te garanderen.’ Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem vorig jaar smeekte haar met rust te laten. Hoewel haar hart nog steeds pijn doet, is Laurel ervan overtuigd dat David voor haar de juiste keuze was. Maar net als haar leven weer een beetje normaal wordt, realiseert Laurel zich dat er een verborgen vijand op de loer ligt. Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani wenden. Die moet haar beschermen en met raad en daad bijstaan, want het gevaar dat Avalon dit keer bedreigt is iets wat geen enkele elf voor mogelijk hield. Illusions is het derde deel in de Wings-serie en volgt het tweede deel, Spells, en het eerste deel, Wings, op. Lees HIER onze recensie van Wings. 

Alizeh. Het lot van de djinn - Tahereh Mafi (april)
De Nederlandse omslag volgt nog! Alizeh is vastbesloten om haar volk te bevrijden en een goede koningin te zijn, maar is ze bereid daarvoor te trouwen met de koning van Tulan? Kamran voelt zich verraden en wil maar één ding: ook naar Tulan om wraak te nemen voor de moord op zijn grootvader - en hij kan alleen maar hopen dat Alizeh daar op hem wacht. Alizeh. Het lot van de djinn is het vervolg op Alizeh. De profetie van de djinn

De IJzerbelofte - Julie Kagawa - (10 mei)
De Nachtmerriekoning roert zich. Het lot van Nimmernimmer en de hele wereld staat op het spel. En als de schemering neerdaalt op alle rijken van de fae, moeten Meghan en haar vrienden nog één onmogelijke keuze maken. Nadat Meghan en haar vrienden door het portaal naar Schemertij zijn gesprongen, bevinden ze zich in een angstaanjagende nieuwe wereld, waarin Nachtmerries rondzwerven en magie nauwelijks bestaat. Terwijl hun krachten afnemen en de wezens van Schemertij tegen hen in opstand komen, wordt hun zoektocht naar de Nachtmerriekoning steeds uitzichtlozer. En de geheimen die ze ontdekken over Schemertij, de Nachtmerriekoning en over zichzelf laten de wereld op haar grondvesten schudden… De Ijzerbelofte is het derde deel in The Iron Fey-reeks. Het tweede deel heet Het Ijzerzwaard en het eerste deel is De IjzerraafLees HIER onze recensie van De Ijzerraaf. 
 

Lang en gelukkig - Soman Chainani (31 mei)
Toen hartsvriendinnen Sophie en Agatha ieder hun eigen weg insloegen, leek hun gezamenlijke avontuur afgelopen. Agatha ging met Tedros terug naar Gavaldon en Sophie bleef achter bij de mooie, jonge Schoolmeester. Maar ze kunnen geen rust in hun nieuwe levens vinden. Hun verhaal – en dat van vele anderen – moet herschreven worden. Nu de meiden van elkaar gescheiden zijn, heeft het Kwaad de macht overgenomen en zijn de slechteriken van het verleden terug om hun eigen eindes te veranderen. De wereld van Goed en Kwaad staat weer volledig op zijn kop. Kunnen Sophie en Agatha het Kwaad voor eens en altijd stoppen? Lang en Gelukkig is het derde deel in De School van Goed en Kwaad-serie. Het tweede deel is Een wereld zonder prinsen en het eerste deel heet De School van Goed en KwaadLees HIER onze recensie van De School van Goed en Kwaad. 

Luna, De Dertiende Waker - Lies Vervloet (2 juni)
Na maandenlang in de ondoordringbare jungle van Peru te hebben doorgebracht, keert Luna hals over kop terug naar huis. Ze beseft dat ze de confrontatie met haar gevreesde tegenstander Samaël niet langer kan uitstellen. Maar eenmaal terug in haar vertrouwde omgeving blijkt niks te zijn wat het lijkt. Wanneer onverwachts vreemde bezoekers komen opdagen, wordt Luna geconfronteerd met meer dan één ontstellende waarheid. Verstrikt in een web van mysteries en geheimen moet Luna zien te achterhalen wie ze kan vertrouwen… en wie ze moet vrezen. Luna, De Dertiende Waker is het derde deel in de Luna-serie. Het tweede deel heet Luna, Het Volk van de Jaguar en het eerste deel is Luna, Schaduw van de MaanLees HIER onze recensie van Luna, Schaduw van de Maan. 

Lees ook: De beste YA trilogieën

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • Lipstick & luiers

  • Doe maar alsof

  • De nieuwste trailer van The Shannara Chronicles is uit

Zoek in artikelen