Young Adult top 6: januari 2019

Het is tijd om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen. En een nieuw jaar betekent natuurlijk weer nieuwe boeken! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. Hieronder vind je het lijstje met de beste Young Adult boeken voor januari. Er zit vast wel een geweldig Young Adult boek bij waarmee jij het nieuwe jaar goed kan beginnen!

1. Zij en Ik - Nic Stone

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt. Courtney 'Coop' Cooper: Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen. Rae Evelyn Chin: Ik ben het 'nieuwe meisje', maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook. Jupiter 'Jupe' Charity-Sanchez: Het enige wat erger is dan het verliezen van het meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig.

Lees hier de recensie.

2. Een bijna eindeloze afstand - Taheri Mafi

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.
Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Lees hier de recensie.

3. Lichtjaren - Kass Morgan

Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel.

Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel. Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen. Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum. Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Lukt het Vesper, Cormak, Arran en Orelia om een team te worden, hun eerste schooljaar af te maken en het zonnestelsel te redden (of juist te vernietigen)?

Lees hier de recensie.

4. Predator’s Gold - Philip Reeve

Nu de grote tractiestad Londen compleet vernietigd is, reizen Tom Natsworthy en Hester Shaw rond in hun luchtschip. Dan wordt hun schip beschoten door gevechtsschepen. Op de vlucht voor de grimmige vliegeniers van de Groene Storm bereiken ze net op tijd de ijsstad Anchorage. Maar Anchorage is niet veilig meer. De stad is verwoest door een plaag en wordt door dieven – of misschien wel geesten – achtervolgd. Om te overleven zet Anchorage koers naar het Dode Continent. Maar die weg is niet zonder gevaar.

In dit adembenemende vervolg op zijn bekroonde en verfilmde Mortal Engines dompelt Philip Reeve lezers opnieuw onder in een meedogenloze en angstaanjagend geloofwaardige wereld waarin steden elkaar opeten, verraad heel gewoon is en loyaliteit de enige overlevingskans biedt.

Lees hier de recensie.

5. Scherven in de nacht - Martine Letterie

9 november 1938. Woedend en radeloos staat Jacob tussen de scherven van hun mooie winkel, en als hij naar buiten loopt, ziet hij dat de hele straat bezaaid is met glas... In deze nacht, die later de Kristallnacht zal worden genoemd, zijn in heel Duitsland duizenden ruiten ingegooid van Joodse winkeliers. Alleen maar omdat ze Joods zijn.

Jacob en zijn familie proberen het vreselijke regime in Duitsland te ontvluchten, maar het lukt alleen Jacob om de Nederlandse grens over te steken. Hij komt terecht in Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork. Jacob vraagt zich af of hij zijn ouders en zijn zusje ooit nog terug zal zien...

Lees hier de recensie.

6. Jij en ik - Diverse auteurs

Wie durft een Vlaming te helpen die in de Eerste Wereldoorlog zijn land is ontvlucht en hier niet welkom is? Wat doe je als er opeens een nieuw kind uit een ver land bij je in de klas komt? Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter van eten hebben voorzien? Hoe stel je je op als je vader wordt opgepakt in een demonstratie tegen asielzoekers? En wie kom je tegen op Mars als je de aarde hebt moeten ontvluchten?

Verhalen en gedichten over heden, verleden en toekomst – en zelfs een vleugje fantasy.

Lees hier de recensie.

 

Welk boek uit de Young Adult top 6 ga jij in januari lezen?

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen