Fictie top 6: augustus 2020

In de zomer lezen wij het liefst de hele dag in de zon een boek! Of dit nu een thriller, een feelgood boek of een roman is maakt ons niet uit. Wij verslinden elk genre. In de maand juli zijn er weer veel geweldige boeken uitgebracht. Deze boeken mag je zeker niet missen in  augustus!

1. Onbegrensde liefde - Lisette Jonkman

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd zijn op elkaar. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden – niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

2. Die vakantie in Frankrijk - Sue Moorcroft

Een zomer in de Franse Provence met haar familie lijkt Leah heerlijk, tot zich tussen de vakantiegangers ook drie tieners met twee liefdesaffaires, een scheidend echtpaar en een onverwachte zwangerschap aandienen. Dit is niet de ontspannen vakantie die Leah Beaumont in gedachten had, maar ze zal het ermee moeten doen. En dus reist ze naar Frankrijk in haar eigen Porsche Cayenne, terwijl haar familieleden volgen in hun Pink-Pig bus.
Leah vervult de rol van gesprekspartner, kok en afwasser, maar fungeert ook als bliksemafleider voor de huwelijksperikelen van haar zus. Het lijkt erop dat dit een "holiday-from-hell' gaat worden, maar Leah blijkt een sympathieke en energieke vrouw te zijn die op haar best is als het tegenzit. Zij houdt de boel draaiende als alle anderen vol zijn van hun eigen emotionele problemen.
Tussen alle tumult in de prachtige en zonnige lavendelvelden wordt Leah afgeleid door een aantrekkelijke piloot die zijn gîte aan het opknappen is…

Lees hier de recensie.

 

3. Het eerlijkheidsexperiment - Clare Pooley

Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat "Het eerlijkheidsexperiment'.
Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Lees hier de recensie.

 

 

 

4. Waar is Grace - Emily Elgar

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Lees hier de recensie.

 

 

 

5. Nooit heb ik ooit - Joshilyn Jackson

Het begint als een spel op een avond bij de leesclub. Nooit heb ik ooit... iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wél iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is.
Roux belooft dat ze haar met rust zal laten als Amy volgens haar regels speelt. Maar Amy is niet bereid om alles te verliezen. Ze zal terugvechten, en in dit razend spannende kat-en-muisspel kan maar één iemand winnen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

6. Ik pleit voor jou! - Marijke Vos

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.
Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Lees hier de recensie.

 

 

Lees ook: Populaire boeken die in augustus 2020 verschijnen

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen