Young Adult top 6: december 2020

 

Het jaar 2020 is alweer bijna voorbij, maar niet voordat we ook voor de laatste maand van het jaar weer een top 6 hebben samengesteld! Wil je nog wat boeken lezen om je reading challenge te behalen? Of zoek je nog iets voor je verlanglijst voor Sinterklaas of Kerstmis? Wij hebben de mooiste, leukste, spannendste Young Adult boeken onder elkaar gezet. Deze boeken zijn perfect om het jaar mee af te sluiten!

1. Verbeeld me - Tahereh Mafi 

Nu Ella weet wie Juliette is en waarvoor ze gecreëerd is, is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en haar toekomst onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad. Tussen Ella en Juliette. Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot…

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

2. When it's Real - Erin Watt 

Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen.

Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

3. Je hebt één nieuwe volger - Chinouk Thijssen

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

4. Wat je zegt zie je zelf - Jacodine van de Velde

Ellendig, zo voelt de zeventienjarige Marscha zich als ze voor een vakantie van drie weken met haar ouders en broertje op camping Le Tournesol aankomt. Haar eetstoornis reist namelijk gewoon met haar mee. Hoewel ze dolgraag het normale leven wil oppakken, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. De hele dag door wordt ze geconfronteerd met haar angsten en onzekerheden. Al snel leert Marscha de vrolijke, aantrekkelijke Ruben kennen, die op de camping werkt. Hij lijkt alles te zijn wat zij niet is. Maar ook Ruben blijkt zo zijn problemen te hebben. Brengt dit hen dichter bij elkaar of maakt het alles juist nog moeilijker?

Lees hier de recensie.

 

 

 

5. Liefde van A tot Z - S.K. Ali

Een wonder: iets dat je heel bijzonder vindt, zelfs al is het eigenlijk heel gewoon. Zoals de frietjes van de moeder van Adam die ze samen maakten.
Een rariteit: iets vreemds, of iets dat je aan het denken zet. Zoals de docent van Zayneb die zijn klas maar blijft voorhouden hoe "slecht' moslims zijn.

Zayneb, de enige moslim in de klas, is niet slecht. Ze is kwaad. Als ze geschorst wordt, vertrekt Zayneb naar haar tante in Doha, Qatar. Ze voelt zich schuldig omdat ze ook haar vriendinnen in de problemen heeft gebracht en ze belooft zichzelf om minder confronterend te worden.
Adam heeft multiple sclerose, de ziekte waaraan hij zijn moeder verloor, en vertrekt ook naar Doha om zijn familie te bezoeken. Hij probeert om zijn diagnose geheim te houden voor zijn vader en zusje.

Zayneb en Adam ontmoeten elkaar op het vliegveld. En dan? Dan volgt er een verzameling van wonderen en rariteiten.

Lees hier de recensie.

 

6. Shiny Broken Pieces - Sona Charaipotra

Shiny Broken Pieces zit vol roddels, soapy drama, leugens en schandalen en gaat verder waar Tiny Broken Pieces ophield!

In het laatste jaar van de meest prestigieuze balletopleiding van Manhattan, strijden June, Bette en Gigi om een plek in het meest vooraanstaande balletgezelschap van New York. De inzet is hoog, de meisjes hebben veel te verliezen... en niemand houdt zich aan de regels. Na zo veel jaren vol uitputtende audities, kapotte spitzen en gebroken harten, komt het allemaal op deze laatste dans aan. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

Lees ook: Populaire boeken die in december 2020 verschijnen

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen