Fictie top 6: juni 2022

Iedere maand komen zoveel mooie verhalen uit dat het moeilijk is om te kiezen in welk boek je gaat beginnen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in juni moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

 

De samaritaan - Cilla & Rolf Börjlind

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton – die daarvoor zijn zelfgekozen coronaquarantaine in de Stockholm-archipel beëindigt – naar haar op zoek. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden… Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van de Covid-vaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen de transporten te saboteren.

Lees hier onze recensie van De samaritaan. 

De zomer van je leven - Jill Mansell

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Lees hier onze recensie van De zomer van je leven. 

Reminders of him - Colleen Hoover

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Lees hier onze recensie van Reminders of him. 

Helemaal in love in Brightside Cove - Cathy Bramley 

De Londense Nina droomde altijd van een leven in de spotlights. Als haar personage in een tv-serie overlijdt en Nina in het nieuws komt met een paar blunders, slaat ze op de vlucht voor de paparazzi. Ze vertrekt naar Devon, waar ze een oude vriend ontmoet die wel wat hulp kan gebruiken bij het opstarten van zijn eigen bedrijf. Brightside Cove bevalt Nina wel, maar kan ze haar acteerdroom zomaar vergeten?

Lees hier onze recensie van Helemaal in love in Brightside Cove. 

Een officier en een heer - Julia Quinn

Met haar broer Thomas ver weg en gewond aan het front in de koloniën, kan wees Cecilia Harcourt kiezen uit twee ondraaglijke opties: intrekken bij een vrijgezelle tante, of trouwen met een neef aan wie ze een hekel heeft. In plaats daarvan gaat ze voor optie drie en steekt ze de Atlantische Oceaan over, vastbesloten om haar broer te verzorgen tot hij weer beter is. Maar na een week zoeken vindt ze niet haar broer, maar zijn beste vriend, de knappe officier Edward Rokesby. Hij is buiten bewustzijn en heeft dringend hulp nodig, en Cecilia zweert dat ze zijn leven zal redden, al moet ze een klein leugentje vertellen om aan zijn zijde te mogen blijven...

Lees hier onze recensie van Een officier en een heer. 

De postbezorgster van Parijs - Meg Waite Clayton

Frankrijk, jaren veertig. Een leven in vrijheid en vol avontuur, dat is wat pilote Naneé Gold voor zich ziet. Dus wanneer Duitse tanks haar geliefde Parijs binnendenderen, is ze vastberaden: ze gaat bij het verzet. Als schijnbaar onschuldige jonge vrouw kan ze ongezien berichten overbrengen, en algauw staat ze bekend als de Postbezorgster. Terwijl haar missies steeds gevaarlijker worden, ontmoet ze Eduard Moss, een uit Duitsland gevluchte Joodse fotograaf die zijn vrouw heeft verloren en er met zijn dochter Luki alleen voor staat. De twee sluiten vriendschap, maar worden uit elkaar gerukt als Eduard wordt opgesloten in een concentratiekamp voor kunstenaars. Langzaam maar zeker ontstaat er een plan om de kunstenaars te bevrijden...

Lees hier onze recensie van De postbezorgster van Parijs. 

Lees ook: 8x ijskoude thrillers die je wilt lezen

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Young Adult top-5: juni

  • Fictie top 6: februari 2024

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen