Fictie top 6: augustus 2022

Iedere maand komen zoveel mooie verhalen uit dat het moeilijk is om te kiezen in welk boek je gaat beginnen. Zie jij door de bomen het bos niet meer in de vakantiemaand? Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in augustus moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

 

Op het verkeerde spoor - Marjon Weerink

Karst-Jan mag dan met een gouden lepel in zijn mond geboren zijn, dat betekent niet dat hij lui is. Het probleem is alleen dat zijn studie niet zo bij hem past. Gezelligheid en mooie meiden, dát past bij hem. Dat verandert echter als zijn blik die van een vrouw op het perron kruist. Hij ervaart een chemie als nooit tevoren, maar als hij eindelijk uit zijn trein stapt, rijdt die van haar net weg. Samen met studente journalistiek Suzanne zet hij alles op alles om dit mysterieuze meisje te vinden. 

Lees hier onze recensie van Op het verkeerde spoor. 

Mama liegt - Marion van de Coolwijk

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien met Emma overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst… 

Lees hier onze recensie van Mama liegt. 

Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…

Lees hier onze recensie van Uit onverwachte hoek. 

Je moest eens weten - Gillian King 

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets. 

Lees hier onze recensie van Je moest eens weten. 

Ooit waren er wolven - Charlotte Mcconaghy 

Inti Flynn arriveert in Schotland met haar tweelingzus, Aggie, om een team van biologen te begeleiden die de taak hebben om veertien grijze wolven opnieuw in de afgelegen Hooglanden te introduceren. Ze hoopt niet alleen het uitstervende landschap te genezen, maar ook Aggie, die gesloten is door de verschrikkelijke geheimen die de zussen uit Alaska ver- dreven. Ook Inti is niet de vrouw die ze ooit was, veranderd door het leed dat ze heeft gezien – veroorzaakt door de mens, zowel op dier als op elkaar. Maar wanneer de wolven iedereen verrassen door goed te gedijen, is Inti steeds minder op haar hoede en stelt ze zich zelfs open voor de mogelijkheid van liefde. Dan wordt er een boer dood gevonden. Inti kan niet accepteren dat haar wolven de schuld krijgen, waardoor ze een roekeloze beslissing neemt om ze te beschermen. 

Lees hier onze recensie van Ooit waren er wolven. 

Zoek het uit, Chloe Brown - Talia Hibbert

Chloe is niet de average hoofdpersoon in een romance: ze is chronisch ziek, een computernerd en ze was bijna dood. Die gebeurtenis zet haar aan tot het opstellen van een lijst vol buitenissigheden, zoals dronken worden, motorrijden, betekenisloze lekkere seks hebben én iets slechts doen. Enter Redford Morgan, een klusjesman met tattoos, een motor en de sexappeal van duizend Hollywoodacteurs bij elkaar. Red is ervan overtuigd dat zijn leven totaal niet matcht met dat van de brave Chloe, maar ze blijken meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden gedacht.

Lees hier onze recensie van Zoek het uit, Chloe Brown 

Lees ook: De langst lopende boekenseries ooit

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • De ergste juffen en meesters van de wereld - David Walliams

  • Deze seizoenfinales van populaire series zijn in gevaar door het Coronavirus

  • Disney lanceert eigen Netflix

Zoek in artikelen