Fictie top 6: augustus 2023

Met de zomer in volle gang heb je nog kans genoeg om te genieten van een boek in de zon. Grijp je ligstoel en zonnebril en zoek een lekker rustig plekje op. Weet je niet wat je moet kiezen uit al het moois dat recent is verschenen? Dan krijg je hier onze tips voor augustus.

Edwards keuze - Marijke Vos

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Lees HIER onze recensie van Edwards keuze


De wind kent mijn naam - Isabel Allende

1938. De vreselijke Kristallnacht betekent het einde van het gelukkige leven van het joodse gezin van Rudolf en Ruth Adler en hun zoon Samuel in Wenen. Rudolf raakt vermist en moeder en zoon worden opgevangen door de buurman. Samuel krijgt de kans naar Engeland te gaan, waar joodse kinderen worden opgevangen. Hij zal zijn ouders nooit meer zien.

2022. Een latino-moeder en dochter worden vastgehouden aan de zuidelijke grens van Amerika. De moeder verdwijnt als ze wordt teruggestuurd naar El Salvador, het meisje blijft alleen achter in smerige opvangcentra in een haar onbekend land. Deze zaak trekt de aandacht van Selena Durán, een latina uit Californië, die zich inzet voor minderjarige vluchtelingen, en van de veelbelovende advocaat Frank Angileri, die moeder en dochter wil herenigen. Samen beginnen ze aan een reis die hen met het geweld tegen vrouwen confronteert.

Lees HIER onze recensie van De wind kent mijn naam.


De Cubaanse dochter - Soraya Lane

Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Lees HIER onze recensie van De Cubaanse dochter.


Dunbridge Academy 1: Middernachtsfeest - Sarah Sprinz

Emma kon haar geluk niet op toen ze werd aangenomen op Dunbridge Academy, een exclusieve kostschool vlak bij de Schotse hoofdstad Edinburgh. Tussen deze eeuwenoude muren hebben haar ouders elkaar ooit ontmoet, en nu hoopt Emma er antwoord te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden spoorloos uit haar leven is verdwenen. Daarbij kan ze geen afleiding gebruiken, maar het verraderlijke Dunbridge blijkt twee gezichten te hebben. Overdag zitten alle studenten diep over hun in leer gebonden boeken gebogen, maar tijdens de geheime middernachtsfeesten en nachtelijke uitstapjes door de oude gangen komt een andere kant van de academie naar boven. Een kant waar intrige en macht de boventoon voeren, en waar klassenoudste Henry de scepter zwaait. Kan Emma het hoofd koel houden in deze slangenkuil?

Lees HIER onze recensie van Middernachtsfeest.


Het koor van Bellbird River - Olivia Dade

Bellbird River, 1998. Alleenstaande moeder Alex hoopt dat een nieuwe start in Bellbird haar en haar dochter weer dichter bij elkaar zal brengen. De grande dame van Bellbird, Victoria, en haar nicht Gabrielle bevinden zich op een kruispunt in hun levens. Lokale bakker Janine en nieuwkomer Debbie worstelen beiden met de gevolgen van een pijnlijk verleden.

Deze vijf vrouwen treffen elkaar in het kloppend hart van het dorp: het koor van Bellbird River. Samen vinden ze de moed om het verleden achter zich te laten. En samen ontdekken ze dat echte vriendschap veel dichterbij te vinden is dan ze ooit hadden gedacht.

Lees HIER onze recensie van Het koor van Bellbird River


Saint Tropez - Kiki van Dijk

Als restauranteigenaar Sylvie in de vakantiethriller Saint Tropez van Kiki van Dijk beschuldigd wordt van corruptie, moet ze uitzoeken wie het op haar gemunt heeft. Voor fans van Suzanne Vermeer. 

In de thriller Saint Tropez van bestsellerauteur Kiki van Dijk reizen we af naar de zonnige, chique badplaats, waar Sylvie een populair restaurant runt. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken. Maar dan wordt ze plotseling verdacht van corruptie en komen er geheimen aan het licht die teruggaan tot de Parijse studentenopstand uit 1968. Als haar dochter plotseling verdwijnt, moet Sylvie uitzoeken wie het op haar gemunt heeft, voordat het te laat is..

Lees HIER onze recensie van Saint Tropez

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag boeken top 6

  • Fictie top 6: februari 2024

  • De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023' verkiezing

  • Film & Serie top 6: februari 2024

  • Young Adult top 6: oktober 2015

Zoek in artikelen