Young adult top 6: december 2023

"Heerlijk avondje is gekomen....". Avondje om lekker met een kop warme chocolademelk op de bank te liggen. Er zijn weer hele goede boeken geschreven in het genre van Young adult. Wij hebben weer een top 6 voor jullie gemaakt van afgelopen maand. Dus ga er maar eens lekker voor zitten, er zit vast wat moois voor je tussen.

 

Twisted Games - Ana Huang

Twisted Games is het tweede deel van een serie. De boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden, maar bij een serie is het wel altijk leuker om alle delen te lezen, zodat je ook alle informatie hebt over de hoofdpersonen. Prinses Bridget krijgt een nieuwe bodyguard, Rhys Larsen. Het botst tussen die twee, maar ze leren elkaar steeds beter kennen en waarderen.  

Lees hier onze recensie.


 

Zoon van de Witte Magnolia's - Chloe Gong

Ook zoon van de Witte Magnolia's is het tweede deel van een reeks. Het is een diepgaand verhaal over het aanstoten en afstoten van Juliette en Roma. Uiteindelijk zullen ze moeten samenwerken in de strijd tegen monsters en politieke onrust.

Lees hier onze recensie.

 


Glitch Game #1 - Evy Danckers

Glitch Game#1 is het eerste deel van een reeks over gamen. Nell heeft haar tweelingbroer verloren en is zich toen gaan storten op het gamen. Het liefst speelt ze gewelddadige games. De heftige details van het gamen worden levensecht omschreven. Hierdoor is het geen boek voor hele jonge lezers.

Lees hier onze recensie.


Toverslag - Elle McNicoll (tiener)

Toverslag is een boek vol met magie. Elfen, feeën, waterwezens, sirenen spelen een grote rol in het verhaal. Rayma heeft een aandoening die van invloed is op je motorische vaardigheden. Met haar magie zorgt ze voor veel magische gebeurtenissen.

Lees hier onze recensie.


De jongen die van de wereld hield - Tjibbe Veldkamp (tiener)

De jongen die van de wereld hield is een mooi jeugdboek over Adem. Hij is een "mogelijk kind" toen zijn ouders nog maar net bij elkaar waren. Adem heeft een grote wil om te leven en knokt er voor om ter wereld te komen. Hij zorgt er mede daarom voor dat zijn ouders elkaar blijven zien.

lees hier onze recensie. 


De Dievenspelen - Kayvion Lewis

In dit eerste deel van een serie lezen we over Rosalyn die het moet opnemen tegen haar leeftijdsgenoten in de dievenspelen. Ze komt uit een familie van meesterdieven. Wanneer haar moeder gekidnapt wordt, is er maar één oplossing mogelijk en dat is de dievenspelen winnen.

Lees hier onze recensie.

Nieuwste artikelen

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag boeken top 6

  • Young Adult top 6: oktober 2015

  • Chicklit.nl top 6: september 2016

  • De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023' verkiezing

  • Fictie top 6: januari 2024

Zoek in artikelen