Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Met 2018 hebben we weer een prachtig Young Adult boekenjaar achter de rug! Er zijn ontzettend veel mooie boeken verschenen en die hebben wij met veel plezier gelezen. Uit al deze boeken hebben wij de 12 allerbeste YA boeken van het jaar 2018 gekozen en om een top 3 te bepalen hadden wij jullie hulp nodig. Jullie hebben massaal gestemd op jullie favoriete boek uit 2018 en er is een ware race ontstaan tussen de 12 beste Young Adult boeken van 2018. Uiteindelijk zijn er toch duidelijk drie boeken uit de bus gekomen met de meeste stemmen! 

Het duurt nog even voordat we weten welk boek de uiteindelijke winnaar van de titel 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018' zal worden. Voordat het zover is zal een vakkundige jury de drie boeken beoordelen. Zij zullen in december de drie boeken gaan lezen en dan kiezen zij samen het allerbeste Young Adult boek van het jaar 2018 uit! Aan het eind van december zullen wij bekendmaken wie de winnaar is geworden.

Dit zijn de drie boeken die nog steeds strijden om de titel 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018' te bemachtigen (in willekeurige volgorde): 

 

Heel me - Tahereh Mafi (Blossom Books)

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden - en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?

Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Vertaald door: Sandra Hessels

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018

Schaduwheer - Cassandra Clare (Moon)

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen...

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is...

Vertaald door: Lia Belt

Lees hier de recensie.

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas (Boekerij)

Het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie neemt ons verder mee op Aelins epische reis en bouwt op naar een cliffhanger die iedereen zal doen smachten naar het vervolg.

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…

Vertaald door: Valerie Janssen

Lees hier de recensie.

Jullie hebben dit jaar echt massaal gestemd op jullie favoriete Young Adult boek van het jaar 2018. Het is op het einde nog heel spannend geweest, want de stemmen van alle boeken lagen erg dicht bij elkaar. Maar uit alle stemmen kunnen helaas maar 3 favorieten gekozen worden tussen wie de strijd verder gaat! Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

4. Pijn - Mel Wallis de Vries (De Fontein)

5. Meester Legende - Stephanie Garber (Luitingh Sijthoff)

6. Schildpadden tot in het oneindige - John Green (Gottmer)

7. Bloed en Beenderen - Tomi Adeyemi (HarperCollins)

8. De onverklaarbare logica van mijn leven - Benjamin Alirez Sáenz (Blossom Books)

9. De Deal - Elle Kennedy (Uitgeverij Q)

10. Het boek van Stof - Philip Pullman (Prometheus)

11. Warcross - Marie Lu (Van Goor)

12. Wat als dit het is - Becky Albertalli & Adam Silvera (Blossom Books)

 

Lees ook: Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

  • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

  • Johanna Mo - Het donkere woud

  • Niki - Christos Chomenidis

  • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

Zoek in artikelen