Chicklits met de zomer in de bol

Wat is er nou leuker dan in de zomer heerlijke Chicklits lezen? Niet veel, maar het is natuurlijk wel heel fijn als je deze chicklits lekker op het strand (en in het zonnetje) kan lezen. Maar thuis in de tuin of op een balkon is natuurlijk ook simpelweg genieten. Wij hebben daarom een aantal chicklits voor jullie uitgezocht die ideaal zijn om in de zomer te lezen en bij weg te zwijmelen.

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Lees hier de recensie.

 

 

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.
Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Lees hier de recensie

Zomer in het duincafé - Debbie Johnson

Voor Willow is het vervallen café dat uitkijkt op het strand de plek waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten en waar ze zich onderdompelt in een dagelijkse dosis positiviteit. Maar wanneer er een aantrekkelijke vreemdeling binnen komt wandelen die een nieuwe lentewind met zich meebrengt, realiseert Willow zich dat haar rustige plattelandsleven voor altijd zal veranderen.

Lees hier de recensie.

 

Chicklits met de zomer in de bol

Ik kom je halen - Marijke Vos

Een doldwaze roadtrip dwars door Amerika mag toch zeker niet ontbreken tussen de Chicklits met de zomer in de bol?

Lotte en Sophie zijn altijd al de beste vriendinnen geweest. Ze kunnen zich eigenlijk niet anders herinneren. Sophie mag voor haar werk naar New York en Lotte is natuurlijk ontzettend blij voor haar, maar ook een klein beetje jaloers. Maar dat mag natuurlijk best wel. In het begin is het contact leuk, maar dan veranderen Sophie's berichtjes van toon en uiteindelijk hoort Lotte helemaal niks meer van haar beste vriendin. Zonder na te denken vliegt ze halsoverkop naar Amerika om haar beste vriendin te gaan zoeken. Ik kom je halen is een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Lees hier de recensie

Chicklits met de zomer in de bol

Nooit meer Bang - Gaby Rasters

In Nooit meer bang volgen we het verhaal van Louise. Zij heeft alle mannen in haar leven afgezworen nadat ze één van haar borsten verloor aan kanker. Totdat ze Josh ontmoet tijdens het ontbijt in haar Brusselse hotel. Ze is op slag verliefd op Josh, het is gewoon liefde op het eerste gezicht. Helemaal in de wolken rijdt ze naar huis, terwijl Josh naar het vliegveld rijdt. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting met Josh. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ En dan begint Louise's zoektocht naar liefde, naar hoop, naar Josh, maar ook naar zichzelf.

Lees hier de recensie

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen gelopen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees hier de recensie

 

Chicklits met de zomer in de bol

Duingras - Jackie van Laren

Wende Freriks stopt met haar opleiding en wordt totaal onverwacht gedumd door haar vriend. Om alles te vergeten boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland om alles wat er gebeurd is te verwerken. In de enige strandtent op het eiland (Grote Vis) raakt ze aan de praat met Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee mannen lijken totaal niet op elkaar: Vincent is vrolijk en fliterig en Axel is serieus en ontoegankelijk. Af en toe helpt ze de twee mannen met een klusje en al snel komt ze dagelijks lans in de Grote Vis. Al snel vergeet ze haar oude leven en raakt bevriend met Axel en Vincent. Maar haar gevoelens voor Axel beginnen te groeien, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Lees hier de recensie

Chicklits met de zomer in de bol

Eiland in bloei - Sarah Jio

De volgende in ons lijstje met Chicklits met de zomer in de bol is Eiland in bloei van Sarah Jio. In dit boek volgen we het verhaal van Emily Wilson. Toen ze 20 was, zag er leven er perfect uit. Ze had een bestseller geschreven en was getrouwd met een ontzettend knappe man, waar iedere vrouw van droomt. 

10 jaar later ziet haar leven er totaal anders uit. Haar huwelijk is voorbij en haar leven is niet meer wat het geweest is. Dan vraagt haar oudtante Bee of ze een maand wil doorbrengen op Bainbridge Island in Washington en daar zegt Emily natuurlijk geen nee tegen. Ze verlangt naar een rustig plekje aan zee, zodat haar hart kan helen. Wanneer ze onderzoek doet voor haar volgende boek vindt ze een roodfluwelen dagboek uit 1943. Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster…

Lees hier de recensie

Het dorpje happiness - Holly Martin

Willow heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto's en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Lees hier de recensie.

Chicklits met de zomer in de bol

Een tuin vol bloemen - Katie Fforde

Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-"t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna's verleden, Philly's veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

Lees hier de recensie

Dromen van Italië - Nicky Pellegrino

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.
Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en "een project' zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.
Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Lees hier de recensie.

Chicklits met de zomer in de bol

Zomerliefde - Erica James

Ook de titel van dit boek verklapt al waarom het tussen de Chicklits met de zomer in de bol staat. Zomerliefde hoort hier helemaal thuis en is ideaal om in de zomer te lezen! Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Een zonovergoten eiland, een knappe Griekse buurman, een intrigerende thrillerschrijver die op het eiland een nieuwe bestseller wil schrijven – alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer.

Chicklits met de zomer in de bol

Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore

Tot slot staat ook Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore in ons lijstje van Chicklits met de zomer in de bol. De achtenzestigjarige weduwe Evelyn boekt zonder te aarzelen een kookcursus in een Toscaans palazzo. Iedereen is verbaasd, omdat Evelyn Devon nooit verlaat. Haar dochter Carina vertrouwt het niet helemaal en besluit samen met haar eigen zeventienjarige dochter mee.

Met zijn drieen reizen ze naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar graaf Tancredi Bassanelli zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Wat niemand weet is dat Evelyn lang geleden al een keertje in dit kasteel is geweest, toen zij en Tancredi nog jong waren. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert – de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Lees hier de recensie

 

Welke chicklits ga jij de aankomende zomer lezen?

Lees ook: De 10 populairste chicklit schrijfsters

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

Zoek in artikelen