We moeten dapper zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Diep in slaap lag ze op de achterbank van de bus. Knietjes opgetrokken, duim in de mond. Ze was een jaar of vier, vijf. Ik keek om. De laatste passagiers schuifelden het gangpad door. 'Bij wie hoort dit meisje?' riep ik. Niemand reageerde.

  December 1940. Duitse bommen vallen op Southampton, en de bewoners vluchten naar de omliggende dorpen. In Upton vindt de pasgetrouwde Ellen Parr een meisje, slapend achter in een bus. De kleine Pamela is, zo lijkt het, moederziel alleen.
  Ellen heeft altijd gedacht dat ze geen kinderen wil, maar wanneer ze Pamela bij zich in huis neemt, blijft niets bij het oude: het verleden dat ze achter zich had gelaten en de toekomst waarvan ze had gedroomd.
  Terwijl de oorlog voortwoedt, wordt de band tussen Ellen en Pamela steeds sterker. Maar als de gevechten ophouden begint het besef te dagen dat het nooit de bedoeling was dat Pamela bij haar zou blijven...
  We moeten dapper zijn is een roman over moed en tederheid, over ontberingen en vriendschap, en over de ongelofelijke kracht van de liefde voor een kind.

   

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: We moeten dapper zijn – Frances Liardet We moeten dapper zijn is de tweede roman van Frances Liardet, en de eerste die in het Nederlands is verschenen. Het boek begint in 1940 wanneer de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, en de dan 20-jarige Ellen Parr zich ontfermd over de kleine Pamela die in haar eentje gevonden wordt in een bus met vluchtelingen uit het zojuist gebombardeerde Southampton. Hoewel de flaptekst doet vermoeden dat We moeten dapper zijn vooral gaat over de groeiende relatie tussen Ellen en Pamela in de periode na het bombardement, bestrijkt deze periode eigenlijk maar een klein deel van het boek. Er is zelfs maar een vrij kleine rol weggelegd voor Pamela. Ook de Tweede Wereldoorlog, de impact op het moment zelf en de gevolgen ervan...

Lees verder

Ledenrecensies

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen