Leukste Young Adult sprookjes

Er was eens.. In een land hier ver, ver vandaan iemand op zoek naar de leukste Young Adult sprookjes. Maar hoe goed diegene ook zocht, de allerleukste boeken waren onvindbaar. Gelukkig schoten de lieve redacteuren van Chicklit.nl te hulp en maakten een lijstje met de leukste Young Adult sprookjes! Dus tover je aankomende weekenden maar alvast leeg, want het is tijd om te bingereaden. Alle onderstaande Young Adult boeken lezen namelijk weg als magische sprookjes!

leukste young adult sprookjes

Ontworteld - Naomi Novik

Ontworteld van Naomi Novik is losjes gebaseerd op het sprookje van Belle & het Beest. Agnieszka's volk wordt tegen het gevaarlijke Woud beschermt door een kille tovenaar. Natuurlijk gaat voor niks de zon op en deze tovenaar vraagt dan ook een hoge prijs voor zijn bescherming: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het moment dat de tovenaar een nieuwe vrouw gaat kiezen komt steeds dichterbij en Agnieszka is bang. Ze weet, net als iedereen in haar dorp, dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia uit zal kiezen. De mooie, sierlijke, dappere Kasia is alles wat Agnieszka niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Lees hier onze recensie.

leukste young adult sprookjes

The Lunar Chronicles - Marissa Meyer

Marissa Meyer heeft haar boeken uit The Lunar Chronicles gebaseerd op verschillende sprookjes. Het eerste deel, Cinder, is geïnspireerd door Assepoester. Cinder speelt zich af in de toekomst, waar mensen en androïden samen leven in Nieuw Peking. Er heerst een vreselijke plaag waar veel mensen aan dood gaan, hun enige hoop is Cinder. Zij is een cyborg en een getalenteerde monteur. Maar hierdoor is ze wel een tweederangsburger. Cinder heeft een mysterieus verleden en haar stiefmoeder is vreselijk. Op een dag verschijnt de knappe prins Kai in haar leven en bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Siren - Kiera Cass

Siren van Kiera Cass is een heel klein beetje gebaseerd op het verhaal van De kleine zeemeermin. Kahlen wordt door De Oceaan gered van een vreselijke verdrinkingsdood. Maar hier hangt een prijskaartje aan. Ze moet de Oceaan nu honderd jaar dienen als een sirene. Met haar zang lokt ze mensen de diepte in en haar stem is nu dodelijk voor iedereen die hem hoort. Maar dan komt Akinli, een mens, om de hoek kijken. Hij is de knappe jongen waar Kahlen altijd al van gedroomd heeft. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar.. maar Kahlen kan het niet laten om bij hem weg te blijven! Helaas verdwijnt Kahlens stem, net zoals in het sprookje, en kan zij Akinli niet uitleggen wat er aan de hand is.

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Caraval - Stephanie Garber

Ook Caraval van Stephanie Garber leest echt weg als een sprookje! De zusjes Scarlett en Donatella zijn bang voor hun vader en besluiten het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen te ontvluchten. Hierbij worden ze geholpen door de knappe (maar onuitstaanbare) Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Caraval is niet zomaar een voorstelling, het is een spel vol met magie, avontuur, zelfontdekking en verraad. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella. Scarlett kan haar maar op één manier redden van Meester Legende en dat is door het spel te spelen.

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Hof van Doorns en Rozen-serie - Sarah J. Maas

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Wat zij helaas niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt Feyre mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lentehof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie! Hof van Doorns en Rozen doet denken aan het sprookje Belle & het Beest en leest heerlijk weg. Tijdens het lezen bevind je, je namelijk in een sprookjeswereld!

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Iskari - Kirsten Ciccarelli

Iskari is niet echt gebaseerd op een sprookje, maar toch is het net alsof je een sprookje aan het lezen bent. Kirsten Ciccarelli weet ervoor te zorgen dat je een magische wereld ingetrokken wordt vol met oude verhalen en draken!

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard. Dit is ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad. Tijdens de jacht op Kozu ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. 

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

De Selectie - Kiera Cass

Eens in de zoveel tijd wordt de selectie georganiseerd en dit is voor 35 meisjes dé kans op een beter leven. De selectie biedt namelijk de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het eigenlijk maar niks om eraan mee te doen, maar ze voelt zich verplicht tegenover haar familie omdat het veel geld voor hen kan opbrengen. Om mee te doen aan de selectie moet ze alleen wel haar geheime liefde opgeven en ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Maar als ze eenmaal prins Maxon ontmoet, twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

De beer en de nachtegaal - Katherine Arden

De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden is een magisch sprookje, die jou de echte wereld even laat vergeten. Vasja is de jongste dochter van de familie Vladimirovitsj, die in het Noordelijke Rusland woont. Hier zijn de winters extreem koud! Asja is niet zomaar een meisje. Ze is wild, roekeloos en heeft haar eigen willetje. Al snel komt ze erachter dat de sprookjes van de oude min, Doenja, niet verzonnen zijn. Ze kan namelijk zelf ook praten met beschermgeesten en paarden! Op een dag komt de priester naar hun dorpje en verbiedt iedereen om offerandes aan de beschermgeesten te geven. Hierdoor worden ze zwak en kunnen ze het dorp niet langer beschermen tegen het kwaad uit het bos. Vasja is hun enige hoop!

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Alice in Zombieland-serie - Gena Showalter

In eén seconde was alles wat Alice kende, iedereen van wie ze hield, verdwenen. Haar vader had dus al die tijd gelijk gehad. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van deze monsters, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland...

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

Over wezenloze zielen - Merel de Keyzer

Er was eens…

Een klein dorpje, genaamd Flüstern. Dit bevindt zich diep in het Zwarte Woud. Het werd bestuurd door de mysterieuze graaf van Nebelburg. Eigenlijk was er niemand die hem ooit had gezien. Ze kenden alleen zijn donkere vervallen kastaal en dat stond ergens hoog in de bergen. Wat er zich achter de gesloten deuren van het kasteel afspeelt weet niemand. Maar in de verhalen is het behoorlijk eng.

In Flüstern woonde een meisje. Er was niemand die haar begreep en de dorpsbewoners vonden haar niet geschikt voor het huwelijk. Ze wisten niet dat zij hun levens en die van de graaf voorgoed zou veranderen. Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

Lees hier de recensie.

leukste young adult sprookjes

De taal der doornen - Leigh Bardugo

Transporteer jezelf naar een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten, een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden, en pratende dieren. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.

Lees hier de recensie.

Wat vind jij de leukste Young Adult sprookjes?

Lees ook: Powerkoppels in Young Adult boeken

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

  • Boeken over magische scholen

  • YA fantasy boeken series

  • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

  • Boeken zoals Throne of Glass

Zoek in artikelen