Alle delen van De zeven zussen van Lucinda Riley gerecenseerd

Het kan je niet zijn ontgaan dat De zeven zussen-serie van Lucinda Riley razend populair is. Op 6 mei 2021 verscheen eindelijk het zevende deel uit de serie. Gelukkig is er goed nieuws voor de fans, want Lucinda Riley heeft zelf namelijk aangekondigd dat er nog een achtste deel in de maak is! Wij hebben alle delen van De zeven zussen-serie gerecenseerd. Hieronder kun je een overzicht zien van de boeken van De zeven zussen, hoeveel hartjes elk boek gekregen heeft en kun je een stukje van de recensie lezen!

De zeven zussen - 4 hartjes

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Onze recensent over De zeven zussen:

"De zeven zussen is een boek dat absoluut de moeite waard is en een veelbelovend eerste deel van een serie. Het is een lekker dik boek van meer dan 600 bladzijden, dat je helaas uit hebt voor je het goed en wel in de gaten hebt. Al heel snel zorgt Riley ervoor dat je nieuwsgierig bent naar de andere zussen en volgende delen. De onbekende zevende zus én de persoon Pa Salt versterken dit gevoel."

Lees hier de recensie.

De zeven zussen: Storm - 4 hartjes

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.
Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Onze recensent over De zeven zussen: Storm

"Heden en verleden komen op een prachtige manier samen in deze serie boeken van Lucinda Riley. In Storm haast nog beter dan in het eerste boek. De auteur geeft zelf in het nawoord aan dat ze fictieve werken schrijft met een historische achtergrond. En dat is nu net wat deze boeken zo aantrekkelijk en interessant maakt. {...} Los daarvan is Storm een goed geschreven verhaal dat vlot leest, de schrijfstijl is soepeler dan die van het eerste deel (of het is beter vertaald). De hoofdpersonen zijn zo sympathiek, dat je al snel met ze meeleeft en het moeilijk wordt het boek aan de kant te leggen. Daarnaast is het verhaal een fijne mengeling van feelgood, spannende momenten en zijn er stukken die je met tranen in je ogen leest."

Lees hier de recensie.

De zeven zussen: Schaduw - 4 hartjes

Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Onze recensent over De zeven zussen: Schaduw:

"Waar bij het eerste deel de schrijfstijl van Riley soms wat haperig las, valt dat in Schaduw al niet meer op. Misschien zit Riley beter in de vertelstijl die ze wil hanteren, misschien is de vertaling beter of misschien neemt het boeiende verhaal steeds meer de overhand. Feit is dat dit derde deel enorm lekker en vlot leest en dat De zeven zussen een serie is die absoluut het lezen waard is."

Lees hier de recensie.

De zeven zussen: Parel - 5 hartjes

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.
Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Onze recensent over De zeven zussen: Parel:

"Dit vierde deel is misschien wel het mooiste deel van de serie tot nu toe. Wellicht is dat vooral ingegeven door persoonlijke motieven en het feit dat de locatie en de historische elementen heel aansprekend waren. Of omdat dit deel een aantal keer expliciet verwijst naar de vragen die centraal staan in deze serie. En misschien betekent het ook wel dat Riley met dit deel helemaal goed op stoom is gekomen met De Zeven Zussen."

Lees hier de recensie.

De zeven zussen: Maan - 5 hartjes

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?
Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Onze recensent over De zeven zussen: Maan

"Waar Riley heel goed in is, is het vertellen van meeslepende verhalen. Ze is in deze serie voor de vijfde keer in staat je aandacht ruim 600 bladzijden lang gevangen te houden. Aan het einde kan je bijna niet anders dan verzuchten, ‘wat jammer dat het is afgelopen en dat we nog een poos op het volgende deel moeten wachten…’"

Lees hier de recensie.

De zeven zussen: Zon - 5 hartjes

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…
Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Onze recensent over De zeven zussen: Zon

"Een van de meest bijzondere aspecten van Zon is dat de verhaallijn uit het verleden zo dichtbij het heden komt, dat je het als het ware bijna kunt aanraken. Met Zon heeft Lucinda Riley weer een fantastisch deel afgeleverd, dat je alleen maar doet verlangen naar het laatste!"

Lees hier de recensie.

De zevende zus - 4 hartjes

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...

Onze recensent over De zevende zus:

"Ook zoals gewoonlijk leest De zevende zus vlot en gemakkelijk en heeft Riley veel verrassingen in het plot verwerkt. Ze probeert niet teveel lange stukken met informatie te schrijven, maar deze informatie in dialogen te verwerken. Helaas zijn de dialogen hierdoor niet altijd even natuurlijk geschreven. Ook zal je ervaren dat dit boek heel veel personages kent, en heel veel verhaallijnen. Goed opletten dus! Maar toch kan je niet anders dan doorlezen. Omdat het verhaal zo meeslepend is en je geboeid bent door het verhaal. Maar ook omdat je de vragen, die je eigenlijk al vanaf het eerste deel hebt, nu eindelijk beantwoord wilt zien. Dat gaat overigens niet tot in alle details gebeuren, want uiteraard eindigt De zevende zus weer met een cliffhanger en moeten we als lezers nog een jaar wachten op de ontknoping(en) in het achtste deel."

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Boeken zoals Lucinda Riley

Nieuwste artikelen

  • Top 12 erotische speelfilms

  • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

  • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

  • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

  • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Dit zijn de aankomende boeken van Lucinda Riley

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

Zoek in artikelen