Favoriete films en series van de Chicklit.nl redactie in 2023!

De redactie van Chicklit.nl laat, waarschijnlijk net als zovelen, geen moment onbenut om lekker op de bank films en series te kunnen kijken. Ook in 2023 hebben we weer veel leuke films en series bekeken. Voor ieder in hun eigen genre was er veel volop keus. Van kinderfilms, tot romantische komedies en van waargebeurde verhalen tot ficties, we hebben er weer met volle teugen van kunnen genieten! Dit jaar hebben we weer een favoriete lijstje samengesteld, die we uiteraard graag met jullie willen delen. Welke hebben jullie gezien? En staan er nog wat tips tussen?

 

Andrea

Film top 3 

Op de eerste plaats in de film top 3 van Andrea staat Barbie. In Barbie komen alle personages in voren die Mattel bedacht heeft, zoals Ken, Barbie en nog vele andere Barbies. Het leven van Barbie is geweldig. Ze heeft een droomhuis en een vriendje, Ken. Een film waarbij je heerlijk kunt lachen, met af en toe een serieuze noot. lees hier onze recensie van Barbie. 

Openheimer is de tweede aanrader van Andrea. Een documentaire over een man die de atoombom heeft uitgevonden. Een film van 2,5 uur waarbij we een kijkje krijgen in het leven van J. Robert Oppenheimer. Een aangrijpende film die je aandacht vast blijft houden. lees hier onze recensie van Oppenheimer.

Andrea's laatste film aanrader is The Little Mermaid. In The Little Mermaid zien we het leven van Ariël, de zeemeermin. Deze film is een uitgebreidere versie van wat we allemaal vast al wel kennen van Ariël. De moeite waard dus om te kijken! Lees hier onze recensie van The Little Mermaid.

Serie top 3

De absolute favoriet van Andrea is One Piece, een film gebaseerd op de meest verkochte mangaserie in de geschiedenis van Japan. Een avontuurlijk Fantasy verhaal met een boodschap dat je er mag zijn wie je bent en je dromen achterna kunt jagen.  Lees hier onze recensie van One Piece.

Andrea's tweede aanrader is Good Omens seizoen 2.  In het vervolg op seizoen 1 gaat het in deel twee over de tijd voor seizoen 1. We zien het ontstaan van de vriendschap tussen Crowley en Aziraphale. Lees hier onze recensie van seizoen 1 van Good Omens.

Andrea's laatste serie aanrader is Queen Charlotte. Deze nieuwe serie in de Bridgerton wereld kon natuurlijk niet ontbreken aan dit mooie lijstje met favorieten. Het is niet een nieuw seizoen van Bridgerton, maar een apart verhaal met Queen Charlotte in de hoofdrol. Lees hier onze recensie van Queen Charlotte.

Evy

Film top 3

De eerste favoriete film van Evy is The Super Mario Bros. Movie. Wie kent Super Mario niet, een leuke nintendo spel. In deze film komen Mario en Luigi terecht in de bekende gamewereld. Luigi wordt gevangen genomen en Mario moet hem komen redden. Een perfecte film om met het hele gezin te kijken. Lees hier onze recensie van The Super Mario Bros. Movie.

Evy haar tweede filmaanrader is Ticket to paradise. Een hilarische romantische komedie waarin de hoofdrolspelers bij de dag leven. Ze willen alles uit de dag halen, want waarom wachten tot morgen als het vandaag kan. Met deze film is het gegarandeerd een avondje lachen. Lees hier onze recensie voor Ticket to paradise.

De derde film van Evy is  The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. We hebben acht jaar moeten wachten op een nieuwe film van The Hunger Games, maar het is het wachten waard geweest. De film is gebaseerd op het boek, liefhebbers van het boek zullen deze film vast kunnen waarderen. Lees hier onze recensie voor The Ballad of Songbirds and snakes. 

Serie top 3

De favoriete serie van Evy is XO Kitty. Liefhebbers van To All The Boys I’ve Loved Before-reeks kunnen hun hart ophalen aan deze serie. Kitty, het jongere zusje van Lara Jean in de film heeft een eigen serie gekregen. Een grappige jeugdige serie die een absolute aanrader is. Lees hier onze recensie van XO Kitty.

Evy's tweede favoriete serie is My life with the Walter Boys. In deze serie  verliest de 15 jarige Jackie haar familie bij een tragisch ongeval. Ze wordt daardoor gedwongen om te verhuizen naar het platteland van Colorado. Daar raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding tussen twee broers. Liefhebbers van Kissing Booth films zullen deze serie ook kunnen waarderen. Wat Evy betreft een aanrader om lekker te bingwatchen.

De derde serieaanrader van Evy is The Night Agent. Een spannende serie waarin een FBI agent nachtdienst heeft bij een noodnummer. De telefoon gaat nooit, behalve nu. Er is iets met een mol en het Witte Huis. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek. 

Mirjam

Film top 3

De favoriete film van Mirjam is Killers of the flower moon. Wie keek er niet uit naar deze film met Leonardo Dicaprio en Robert de Niro in de hoofdrol? Een western misdaadfilm waarin veel moorden gepleegd worden, en waarin liefde en verraad onderdeel uitmaken. 

De tweede filmaanrader van Mirjam is Wonka. Een leuke film die gebaseerd is op de personage Wonka uit het boek sjakie en de Chocoladefabriek. En wie houdt er niet van chocolade? Een echte aanrader voor iedereen die van Fantasy houdt. 

De Derde favoriete film van Mirjam is Indiana Jones and the Dial of Destiny. De vijfde Indiana Jones film. In deze film is het een race tegen de klok om de loop van de geschiedenis te kunnen veranderen. Een heerlijke nostalgische film. Lees hier onze recensie van Indiana Jones. 

Serie top 3

De favoriete serie van Mirjam is Percy Jackson and the Olympians . De twaalfjarige Percy ontdekt dat hij een halfgod is en leert zijn nieuwe krachten al snel kennen. Percy wordt beschuldigd van het stelen van de bliksemschicht van Zeus. Hij gaat met zijn vrienden op reis om deze weer terug te vinden.  

Op de tweede plaats in deze top 3 van Mirjam staat The last of us. In deze serie is er een wereldwijde pandemie. We zijn nog niet bekomen van de Coronavirus of je leest in veel boeken en ziet in veel films het onderwerp pandemie regelmatig terugkomen. Maar deze serie heeft een goede indruk achter gelaten door af te wijken van de algemene versies. Het gaat namelijk niet over corona maar over een schimmelinfectie. Als je gebeten wordt door een zombie, wordt je er zelf één. Lees hier onze recensie van The last of us.

De laatste favoriete serie van Mirjam is The crown seizoen 6. Wie heeft deze serie nog niet gezien? Een leuke serie over de tijd van de laatste jaren van de vorige eeuw over het leven van prinses Diana. Een echte aanrader voor wie nog niet aan deze serie begonnen is. 

Lees ook: Teaser Trailer IF met o.a. Ryan Reynolds en Cailey Fleming

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen