21 romantische series die je wil zien

Wij vinden het heerlijk om onszelf te kunnen verliezen in het verhaal van een film of serie. Hoe fijn is het om even helemaal weg te zwijmelen bij de romantiek tussen twee personages? Gelukkig zijn er ontzettend veel romantische series gemaakt die we kunnen bingen! In dit artikel geven we je een aantal tips voor romantische series.

Bridgerton
Bridgerton bevat intriges, affaires, sexy scènes én natuurlijk een grote dosis romantiek! En de knappe Simon Basset is daarnaast ook een lust voor het oog. De serie gaat over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en wil net als haar ouders de ware liefde vinden. Haar vooruitzichten lijken hoopvol. Maar dan begint haar broer potentiële kandidaten uit te sluiten en schrijft de mysterieuze Lady Whitledown in een high society roddelblad negatief over Daphne. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London. Lees HIER onze recensie van Bridgerton. 

romantische seriesBron: Shondaland, Netflix

Queen Charlotte: A Brigderton Story
In deze Bridgerton spin-off zien we hoe de jonge koningin Charlotte in het huwelijksbootje stapt met haar koning George. We wisselen af tussen de eerste maanden tussen het koppel en de tijd die we kennen uit de Bridgerton-serie. Dit liefdesverhaal tussen de twee jonge leiders zorgt voor een maatschappelijke verschuiving. Lees HIER onze recensie van Queen Charlotte: A Bridgerton Story. 

Bron: Netflix

Sandition
De onafgemaakte laatste roman van Jane Austen komt tot leven! Sanditon is een plek die snel verandert. Dit ooit slaperige vissersdorp verandert in een modieus kuuroord. Daarnaast verandert de impulsieve en onconventionele Charlotte Heywood, die haar rustige landelijke huis inruilt voor de intriges en dalliances van een badplaats dat nog in de maak is. Het plot draait en draait terwijl verborgen agenda's worden onthult van personages wiens fortuin afhangt van het commerciële succes van Sanditon. Lees HIER onze recensie van Sanditon. 

Bron: Itv

Business Proposal
Vermomd als haar vriendin verschijnt Ha-ri op een blind date om de nieuwste prospect van haar vriendin af te schrikken, maar de plannen lopen mis als hij Ha-ri's CEO blijkt te zijn -- en hij doet een aanzoek. Lees HIER onze recensie van Business Proposal. 

Bron: Netflix

Alchemy of Souls
Alchemy of Souls volgt het verhaal van een elitestrijder genaamd Nak-su wiens ziel per ongeluk vastzit in het zwakke lichaam van Mu-deok. Ze raakt verstrikt in Jang Uk, die uit een adellijke familie komt, wordt zijn dienaar en meester, en leert Uk haar vaardigheden terwijl ze allebei verliefd op elkaar worden. Lees HIER onze recensie van Alchemy of Souls. 

Bron: Netflix

Heartstopper
Gebaseerd op de gelijknamige graphic novels van Alice Oseman ontmoeten we Charlie en Nick. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf. Lees HIER onze recensie van Heartstopper. 

Bron: Netflix

Virgin River
In deze romantische serie verhuist Melinda Monroe van Los Angeles naar een klein gehucht dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit loze woorden waren. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven. Lees HIER onze recensie van Virgin River. 

romantische seriesBron: Netflix

Modern Love
Heb je zin om een serie te kijken waarin niet alledaagse liefde centraal staat? Dan is Modern Love iets voor jou! Een onwaarschijnlijke vriendschap. Een verloren liefde dook weer op. Een huwelijk op zijn keerpunt. Een date die misschien geen date was. Een onconventioneel nieuw gezin. Dit zijn unieke verhalen over de geneugten en beproevingen van liefde, elk geïnspireerd door een persoonlijk essay uit de geliefde New York Times-column "Modern Love".

romantische seriesBron: Amazon Studios

When Calls the Heart
Elizabeth Thatcher is een jonge vrouw die uit een rijke familie komt. Ze verhuist naar het kleine stadje Coal Valley om daar de nieuwe lerares te worden. Ze heeft moeite om zich aan te passen aan het leven aan de westelijke grens. Langzaamaan maakt ze nieuwe vrienden, waaronder de politieagent Jack Thornton.

romantische seriesBron: Crown Media

Grey's Anatomy
Deze heerlijke serie zit vol drama, romantiek én natuurlijk knappe dokters! In deze dramaserie maken we kennis met vijf net afgestudeerde medici. Ze zijn jong, intelligent en superambitieus. Hun karakters verschillen sterk, maar ze hebben allen hetzelfde doel voor ogen: de beste chirurg van hun jaar worden. In de serie zien we hun zware, interne opleiding in het Seattle Grace Hospital.

romantische seriesBron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

This is Us
In deze bijzondere serie volgen we verschillende personen wiens paden elkaar kruisen en hun leven op een curieuze wijzen aan elkaar verbonden zijn. Zo zijn ze allemaal jarig op dezelfde dag. We volgen ze in het leven - de pilot start op hun 36e verjaardag - met alle ups en downs die op hun pad komen. Lees HIER onze recensie van This is Us. 

romantische seriesBron: 20th Century Fox Television

Dawson's Creek 
Wie kent Dawson's Creek niet? In deze serie volgen we een groepje jongeren die te maken krijgen met alle problemen die bij tieners horen. Zo krijgen we onder andere te maken met verschillende liefdesinteresses van de hoofdpersonen! De serie speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen drie vrienden: Dawson, Joe en pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap veranderd als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd....

Bron: Columbia TriStar Television

Once Upon A Time
Once Upon a Time kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Met de 'true loves kiss' en de boodschap dat liefde alles kan overwinnen is dit een heerlijk romantische serie om te kijken! Op de 28ste verjaardag van Emma Swan staat er ineens een jongetje voor haar deur. Zijn naam is Henry en hij beweert haar zoon te zijn die ze tien jaar geleden afgaf ter adoptie. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is om een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft hem niet, maar gaat toch met hem mee terug naar Storybrooke, waar ze onder andere de mysterieuze mr. Gold en de burgemeester Regina Mills ontmoet. Volgens Henry zijn dit allemaal sprookjesfiguren en is de adoptiemoeder van Henry, tevens burgemeester Regina, niemand minder dan de Boze Koningin.

Bron: ABC Studios

The Vampire Diaries
Uiteraard staat ook The Vampire Diaries in deze lijst! In deze serie staan verschillende relaties centraal én bevat The Vampire Diaries ook een aantal love triangles. Liefde in overvloed dus! In The Vampire Diaries ontmoet Elena de broers Stefan en Damon Salvatore. Al snel bloeit er een mooie liefde op tussen Elena en Stefan, maar dan wordt Mystic Falls opgeschrikt door een aantal brute moorden. Niet veel later komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

Bron: Warner Bros.

Outlander
De populaire serie Outlander is gebaseerd op De reiziger-serie van Diana Gabaldon. In de serie reist Claire terug naar de tijd om daar verliefd te worden op de onweerstaanbare Jamie. Outlander gaat over Claire Randall. In 1945 viert ze de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel, waarna ze wakker wordt in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens. Lees HIER onze recensie van Outlander. 

Bron: Sony Pictures Television 

A Discovery of Witches
Epische liefdes, love triangles, schattige romances... we zijn het in deze lijst allemaal al tegengekomen! Maar A Discovery of Witches heeft nog een soort liefde, namelijk verboden liefde! Heksen en vampiers horen elkaar namelijk niet te vertrouwen, maar Diana en Matthew voelen zich toch wel erg tot elkaar aangetrokken. In A Discovery of Witches leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort zich op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld. Lees HIER onze recensie van A Discovery of Witches. 

Bron: Bad Wolf

Reign
De romance tussen Mary en Francis is om bij weg te zwijmelen! Mary Stuart werd koningin van Schotland toen ze nog een klein meisje was. Sindsdien hebben de Engelsen het voorzien op haar troon, en op haar land. Om zichzelf en haar volk te redden wordt ze als tiener naar Frankrijk gestuurd, waar ze met de kroonprins moet trouwen. Aan het Franse hof ontmoet ze de mooie prins Francis, zijn buitenechtelijke halfbroer Sebastian (Bash), een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Tussen Koninklijke complotten, hartstochtelijke intriges en duistere krachten die overal op de loer liggen in het kasteel worstelt Mary met tegenstrijdige gevoelens en probeert ze de juiste beslissingen te maken.

Bron: CBS Television Studios, The CW.

Good Witch
Een romantische serie met een vleugje fantasy? Kom maar door! In deze serie maken we kennis met Cassie en haar dochter Grace. Ze wonen in het stadje Middleton. Cassie en Grace hebben beide de gave van magische intuïtie. Wanneer Dr. Sam Radford samen met zijn zoon naast hun komt wonen zijn ze al snel gecharmeerd van de twee vrouwen.

Bron: Hallmark

How I Met Your Mother 
De hele serie draait om de vraag hoe Ted zijn grote liefde en tevens de moeder van zijn kinderen heeft leren kennen. Romantischer kan bijna toch niet?! In How I Met Your Mother vertelt Ted aan zijn kinderen in het jaar 2030 over hoe hij ooit hun moeder heeft ontmoet. Het begint allemaal in 2005. De zevenentwintigjarige Ted Mosby is na zijn afstuderen naar New York verhuisd. In MacLaren's, een bar onder hun appartement, ontmoet hij zijn vrienden die hem helpen de ware te vinden. Ted vertelt verhalen over zijn vrienden en flashbacks zijn geen uitzondering in de serie. 

Bron: 20th Century Fox Television

One Tree Hill
Tree Hill is een kleine stad. Misschien te klein voor de halfbroers Nathan en Lucas Scott, die dezelfde vader delen maar twee heel verschillende levens leiden. Nathan is de gouden jongen en Lucas de verlaten, onwettige zoon. Maar nu zijn ze beiden lid van hetzelfde basketbalteam van een middelbare school. In de serie volgen we de uitdagingen, leugens en liefdes die voortkomen uit de nieuwe relatie tussen Lucas en Nathan. De jongens hebben al moeite om samen te werken, maar wanneer daarbij nog de romantische complicaties komen die ontstaan door drie mooie meisjes komen levens gegarandeerd in botsing met elkaar.

Bron: Warner Bros. Television

True Blood
In deze serie maken we kennis met een aantal personages: Sookie Stackhouse is een serveerster die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier die onlangs in de stad is komen wonen. Sookies broer Jason is een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten. De keiharde Tara is Sookies beste vriendin. Sam is de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden. Lafayette is een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert plus een eigenaardige reeks personages die stuk voor stuk hun duistere geheimen verbergen in de schaduw van de nacht.

Bron: Home Box Office (HBO)

Lees ook: Romantische drama series die zich afspelen in kleine dorpjes

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen