Favoriete boeken van de Chicklit.nl redactie in 2022!

2022 loopt alweer ten einde en we kijken terug op een jaar met veel mooie boeken! Iedereen heeft natuurlijk zo zijn favorieten, zo ook wij van de Chicklit.nl redactie. In dit overzicht vertellen we jou wat onze favoriete boeken van 2022 zijn. Van fantasy tot feelgood en van romans tot kinderboeken. Ben je benieuwd wat onze favorieten zijn? Lees snel verder om te zien of onze lijstjes overeen komen met die van jou!

Andrea 

Hoofdredacteur Andrea is een echte boekenwurm en van alle markten thuis. Van kinderboeken tot romans, bij Andrea kun je terecht voor advies over alle genres! Zo is haar eerste aanrader De Verdwenen steden van Shannon Messenger. Andrea zegt: "Dit is het perfecte boek voor de fans van Harry Potter. Het is een kinderboek maar ook ontzettend leuk om te lezen voor volwassenen. Echt een fanatsiewereld waarin je verdwaald wilt raken."

Ook Huis van Lucht & Adem, van Sarah J. Maas, gooit bij Andrea hoge ogen. Dit tweede deel in de Crescent City reeks sleurt je opnieuw mee in een spannend avontuur, wat je ook verwacht van Maas. De nadruk ligt op de actie, maar er is zeker genoeg liefde én intrige te vinden op de pagina's in deel twee van Crescent City. Lees HIER onze recensie van Huis van Lucht & Adem. 

De derde favoriet van Andrea is de roman Lessen in chemie van Bonnie Garmus. Dit debuut van Garmus is een leuk geschreven roman met een feministisch tintje. Elizabeth Zott wil wetenschapper worden en is overtuigd van haar kunnen, maar in het Amerika van de jaren zestig gaat dit niet makkelijk. Als ze, uiteindelijk met een kind, er alleen voor staat komt ze een televisieproducent tegen die haar vraagt om een kookshow te presenteren. Dat programma zou zomaar alles kunnen veranderen... Lees HIER onze recensie van Lessen in chemie. 

Willemijn 

Boekenfanaat Willemijn heeft een speciaal plekje in haar hart voor Young Adult en Fantasy boeken, maar dit jaar vielen ook veel Feelgood boeken en romans in de smaak! Een roman die haar echt in haar hart heeft geraakt is Herinneringen aan hem (in het Engels Reminders of him) van Colleen Hoover. De schrijfstijl van Hoover zorgt ervoor dat de karakters tot leven komen en het voelt alsof je naar een film kijkt. Lees HIER onze recensie van Herinneringen aan hem. 

Het fantasy verhaal van duo Catherine Doyle en Katherine Webber was ook een van Willemijn's favorieten in 2022. Twin Crowns gaat over twee zussen die elkaar en hun werelden leren kennen, terwijl ze die ook moeten proberen te redden. "De magie en personages in deze fantasiewereld zijn precies waar je op hoopt als je begint aan een nieuwe YA fantasy. De twee schrijfstijlen van de auteurs kun je herkennen, maar het is niet storend tijdens het lezen. Het voelt als één mooi verhaal aan, vooral omdat de persoonlijkheden van de zussen de overhand nemen." Twin Crowns is het eerste deel van een serie, in de zomer van 2023 komt het tweede deel in het Engels uit. Lees HIER onze recensie van Twin Crowns. 

Met een voorliefde voor hervertellingen kon Verguld niet ontbreken in het lijstje van Willemijn. "Ja hoor: she did it again! Met haar talent voor hervertellingen is Marissa Meyer terug met een duistere hervertelling van Repelsteeltje." Een aanrader voor alle liefhebbers van YA en Fantasy boeken. Lees HIER onze recensie van Verguld. 

Rosa

Ook Rosa geniet van allerlei verschillende genres. Een topper van haar jaar is Roadtrip van thrillerauteur Suzanne Vermeer. In veel opzichten is Roadtrip precies wat je van een Suzanne Vermeer verwacht: een vlot tempo, waarbij hier en daar precies de goede details worden gegeven om het verhaal meer beeldend te maken zonder in te leveren op verhaaltempo. Deze soft-thriller is erg realistisch geschreven en bereikt de lezer daarom gemakkelijk. Lees HIER onze recensie van Roadtrip. 

Op zoek naar een feelgood? Rosa's aanrader is In jouw armen van Kelly moran. Als je een heerlijk verhaal wil oppakken dat lekker wegleest heb je een gevonden! Als Nate Roldan aankomt op Cattenach Ranch, weet Olivia Cattenach niet helemaal wat ze van hem moet verwachten. Nate lijkt hier namelijk niet helemaal op zijn plek te zijn. Maar hij komt met een doel: Nate heeft Olivia's overleden broer voor zijn dood beloofd om voor zijn zus te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Kortom: een heerlijk, hartverwarmend boek om op een regenachtige middag te lezen! Lees HIER onze recensie van In jouw armen. 

Als laatste heeft Rosa gekozen voor de historische roman Violeta van Isabel Allende. Aan de ene kant benadrukt het verhaal de uniekheid van elk mensenleven, maar aan de andere kant laat Isabel Allende de parallellen zien. De lezer kan zich identificeren met deze krachtige hoofdpersoon, maar zal zich ook laten inspireren door haar veerkracht en doorzettingsvermogen. Lees HIER onze recensie van Violeta. 

Charity 

Charity is een doorgewinterde feelgood liefhebber. Het is dan ook niet gek dat zij drie feelgood boeken heeft uitgekozen: zij kent alle kneepjes van dit genre. Ben je op zoek naar advies voor je volgende feelgood? Dan ben je bij haar aan het juiste adres. Haar eerste aanrader is De mooiste tijd van het jaar"Een hartverwarmende feelgood, perfect voor de kerst." Een aanrader voor feelgood fans of iedereen die feelgood eens wil proberen. Lees HIER onze recensie van De mooiste tijd van het jaar. 

De volgende feelgood is Eens in je levenvan Marijke Vos. Wat Charity vindt van deze aanrader? "Een heerlijke feelgood die je er weer even aan herinnert hoe belangrijk het is jezelf te blijven." Het verhaal blijft op een prettig tempo in beweging, wordt verteld met humor en je waant je dankzij de beeldende schrijfstijl even echt in Las Vegas. Lees HIER onze recensie van Eens in je leven. 

Charity's laatste aanrader is een van haar favoriete series, de Tante Poldi-reeks. "Spanning, humor en romantiek in Siciliaanse sferen voor alle liefhebbers van cosy crime." Lees HIER onze recensie van het eerste deel in de serie, Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen. 

Wat vind jij van de redactiefavorieten van 2022? Ben je het met ons eens, of zijn er andere titels die hier volgens jou in hadden gemoeten?

Lees ook: 11x de leukste kerst chicklits

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • 10 vervolgfilms die nooit gemaakt hadden mogen worden

  • Recensie: Cinderella

  • 3 x Olivia Goldsmith

Zoek in artikelen