De beste dieetboeken

2022 is begonnen en dat betekent voor veel mensen goede voornemens. Dit kan natuurlijk van alles zijn, maar vaak hebben goede voornemens te maken met gezondheid en gewicht. Wil jij echt die feestdagen- en coronakilo's kwijt? Geen zorgen, in dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de best beoordeelde dieetboeken van Chicklit.nl! Lees snel en beslis welk boek het best bij jou en jouw lichaam past.

Chickslovefood: het skinny six-kookboek - Nina de Bruijn en Elise Gruppen-Schouwerwou

Wil jij, net als Chicks Elise en Nina gezond leven en eten, maar haak je af bij het idee van een dagelijkse shot tarwegras of goijismoothie? Het Skinny Six-kookboek bevat ruim 70 superhealthy recepten met maximaal 6 ingrediënten. Stuk voor stuk gerechten die je makkelijk maakt en zonder schuldgevoel kunt eten, de hele dag door! Wat dacht je van een stuk loempiataart, een portie zoete aardappelgnocchi of peerkaneelmuffins bij de koffie? Mmmm! Van gezonde baksels, power-ontbijtjes en volwaardige diners tot skinny partyhapjes & drankjes: dit boek wordt jouw skinny receptenbijbel zonder poespas!

Onze recensent was heel enthousiast over dit boek. ¨Een aanrader voor vrouwen die houden van gezond eten, maar toch zondags wel eens behoefte hebben aan een echte lekkere ‘Sinner Sunday’¨

Lees hier onze recensie van dit geweldige kookboek.

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld Light - Jean-François Mallet

Met Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van J.-F. Mallet kan iedereen leren koken. Met 185 recepten (van vlees tot vegetarisch en van pasta tot glutenvrij), maximaal 5 ingrediënten per maaltijd, bij elk gerecht duidelijke foto's en (bijna) geen afwas. Ideaal voor kinderen, beginners en studenten... ofwel iedereen die wil leren koken en wel wat inspiratie kan gebruiken!

Maar dat niet alleen! Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light is het tweede deel in de reeks. Deze variant is volledig light, waardoor de recepten niet alleen snel en gemakkelijk zijn, maar ook nog eens gezond! Dit kookboek is dus ideaal voor iedereen die niet veel zin heeft om uren in de keuken te staan maar wel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Ondanks dat het niet per se een dieetboek is, vinden we daarom dat hij wel in dit rijtje mag staan.

Lees hier onze recensie van Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light

Ketokuur - Pascale Naessens

Het ketogeen dieet wordt eerder vanuit medische of gezondheidsoverwegingen gebruikt voor mensen met (veel) overgewicht, bij bepaalde gezondheidsklachten en ziekten. Vandaar ook de belangrijke bijdragen van twee experts in het boek. Endocrinoloog Prof.dr. Hanno Pijl gaat in op de voor- en nadelen van het dieet voor diabetespatiënten, en dr. William Cortvriendt gaat dieper in op de gunstige invloed van een ketogeen dieet bij de behandeling van kanker - waar hij ook net een boek over heeft geschreven.

Voor Ketokuur stelt Pascale een tweewekenkuur samen met bestaande en nieuwe recepten voor ontbijt, lunch en diner, waarbij de lezer kan uitbreiden met nog meer recepten voor een derde week.

Voor mensen die waarde hechten aan wetenschappelijk onderbouwde manieren om af te vallen. Lees de recensie van Ketokuur hier.

Dieet voor een betere Planeet - Hanneke van Veghel

In Dieet voor een betere planeet leert activist, food blogger en landbouwdeskundige Hanneke van Veghel je aan de hand van praktische tips, slimme oplossingen en concrete do's en dont's je keuzes te maken die wel degelijk het verschil maken - of je nu in de Albert Heijn, de biologische supermarkt of op het erf bij een biodynamische boer staat.

Begrijp ons niet verkeerd: dit boek gaat niet alleen over het behoud van de planeet waar we op leven. Er is een heel deel dat gaat over verschillende soorten diëten, zowel nieuwe als oudere varianten. Dus als jij echt voor een betere planeet gaat en ook nog eens goed voor jezelf wilt zorgen, is dit het boek voor jou!

De recensie lees je hier.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten - Natalia en Walter Rakhorst 

Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. Elke dag opnieuw! Dit boek bevat 8 complete weekmenu's, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu's, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. De manier van eten die Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier jarenlang volhouden. Dit zorgt ervoor dat de kilo's die je kwijtraakt voorgoed wegblijven. Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie voor koken.

Het lijkt soms alsof afvallen en gezond eten alleen kan wanneer je alles wat je lekker vind te laten staan. Dat hoeft gelukkig niet waar te zijn! In de recensie van Afvallen met gezond en vooral lekker eten lees je alles over dit geslaagde boek.

De dr. Ludidi Vastenmethode - Samefko Ludidi

Intermittent fasting: val af, reset je lijf en krijg grip op je gezondheid.
Hoewel vasten in eerste instantie streng klinkt, blijkt niets minder waar. Dr. Ludidi ontwikkelde een methode om intermittent fasting (onderbroken vasten) voor iedereen toegankelijk te maken. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven of je sportprestaties wilt verbeteren: onderbroken vasten kan in alle soorten en maten. De dr. Ludidi Vastenmethode laat zien dat het eigenlijk heel makkelijk is. Ook laat de jonge doctor zien hoe ons huidige eetpatroon tot stand is gekomen en waarom we het vaak lastig vinden om een gezonde leefstijl vol te houden. Hij helpt je beter te begrijpen hoe je lichaam werkt en reageert op eten en waarom je bepaalde keuzes maakt. Met onderbroken vasten krijg je grip op je gezondheid en het mooie is dat er maar weinig regels zijn. Dat het ook nog lekker kan zijn bewijzen de recepten uit het boek, die dr. Ludidi samen met chef-kok Frank van Thiel ontwikkelde. Ook jij kan het!

Wanneer andere methodes bij jou niet werken, is het misschien een idee om deze methode uit te proberen!

Lees hier wat onze recensent te zeggen heeft over De dr. Ludidi Vastenmethode.

Het langlevendieet - Valter Longo

Bepaalt wat je eet hoe gezond je bent en hoe lang je leeft? "Ja,' zegt dr. Valter Longo, die al meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek doet naar het verband tussen veroudering, voeding, ziekten en gezondheid. In dit boek legt hij uit hoe het werkt.
Dr. Longo's langlevendieet bestaat uit een dagelijks voedingsplan, gecombineerd met een periodiek vasten-nabootsend dieet, dat verrassend goed vol te houden is. Het kan je lichaam beschermen en verjongen en:
• brengt je op je ideale gewicht en stimuleert de afname van buikvet
• helpt slijtage van spieren en botten door ouderdom te voorkomen
• heeft gunstige effecten bij de behandeling en preventie van onder meer kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, alzheimer, ontstekingsziekten en auto-immuunziekten

Niet alle dieetboeken hoeven per se kookboeken te zijn! Soms helpt het om te begrijpen wat het voedsel wat je eet met je lichaam doet en hoe je een bepaald patroon kunt doorbreken. Voor mensen die vooral graag gezond willen zijn - en blijven! Hier lees je de recensie van Het langlevendieet.

Gezond slank met de foodsisters - Janneke en Amande Koeman

Door goed en gezond te eten, krijg je meer energie en zit je lekkerder in je vel. Je hoeft niet altijd een streng dieet te volgen om kilo's te verliezen, een paar simpele aanpassingen in je voeding zijn soms al genoeg. Met Gezond slank met de Foodsisters ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker en gevarieerd te eten met vooral veel groenten. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je in de supermarkt kunt kopen en alle gerechten staan in een mum van tijd op tafel. Gezond slank met de Foodsisters bevat twee handige weekmenu's.

¨Gezond slank met de foodsisters vond ik een verademing. Een boek waar je nu echt eens mee aan de slag kan gaan. De twee weekmenu's bevatten geen enkel excuus om een recept niet te maken. Daarna kan je putten uit legio andere smakelijke en verantwoorde recepten die zeker een aanvulling zijn op je dagelijkse maaltijden.¨ Lees hier wat onze recensent uit dit kookboek gemaakt heeft en wat hij nog meer te zeggen heeft over het boek!

Van XL naar S - Mieke Kosters

Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alles mag. Jij bepaalt! Alle 200 recepten hebben een maat: van XS tot XL. Het is aan jou om te bepalen welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL's val je niet af, maar van alleen XS'jes word je rebels. Dus combineer: neem je een tompouce (XL), houd het dan 's avonds bij tomatensoep met brood (S). Pak regie, experimenteer en varieer! Mieke Kosters (1972) heeft in de afgelopen jaren meer dan 100.000 afslankboeken verkocht: 'Het geheim van slanke mensen', 'Ik ken mezelf en ben slank', 'De Bikini Challenge', 'En nú word ik slank' en 'De Little Black Dress Challenge'. Mieke biedt met veel succes landelijk en via Facebook diverse workshops en trainingen aan.

Onze recensent geeft aan dat dit zeker niet alleen een dieetboek is, maar een kookboek dat focust op gezonde voeding maar je tegelijk ook de kans geeft te genieten van heerlijke ongezonde dingen, weliswaar met mate. Lees hier wat ze nog meer van het boek vindt.

Scandi sense dieet - Suzy Wengel

De Deense diëtiste Suzy Wengel heeft het Scandi Sense Dieet ontwikkeld na een jarenlange persoonlijke zoektocht. Het uitgangspunt is om verstandige keuzes te maken; "sense'. De handpalm is het meetinstrument, die bepaalt de hoeveelheid ingrediënten van de maaltijden. Geen calorieën tellen! Vier handpalmen zijn de basis per maaltijd. Met een 9-dagenplan voor mannen en voor vrouwen eindigt het jojo-diëten en eet je drie bevredigende maaltijden per dag. Het Scandi Sense Dieet staat vol eenvoudige, heerlijke recepten, van een kleurrijke Buddha bowl tot een wrap met kip, makkelijke lunchgerechten en snacks.

Wanneer jij echt geen zin hebt om calorieën te tellen is dit het ideale dieetboek voor jou! Lees hier hoe het boek beoordeeld is op Chicklit.nl.

Zo zie je maar weer dat er veel verschillende manieren zijn om af te vallen en op dieet te gaan. Heb jij één van deze boeken al geprobeerd? Bekijk welke bij jou past en ga aan de slag. Succes!

Lees ook: Goede nieuwe boeken onder een tientje

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia en Walter Rakhorst

  • Let’s Boost!

  • Recensie: Gezond slank met de foodsisters

  • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

  • BodieBoost

Zoek in artikelen