De beste heksen boeken

Lees jij graag boeken over magie en heksen? Dan hebben wij hele leuke aanraders voor jou! Met deze boeken duik je in een wereld vol met magie, heksen, tovenaars en magiërs. Alles is mogelijk, zolang je er maar in gelooft. Ben jij er klaar voor om je TBR weer aan te vullen? Veel van deze boeken hebben ook al meerdere vervolgdelen, ideaal toch? 

 

Allerzielen - Deborah Harkness

Hoewel historicus Diana Bishop van een oud heksengeslacht afstamt, heeft ze haar bovennatuurlijke familie-erfenis altijd ontkend. Tot ze in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent en daarna al snel merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende bovennatuurlijke wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont. De eeuwenoude vampier en de ontwakende heks beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de liefde die zich tussen hen ontwikkelt dreigt te knagen aan het fragiele evenwicht tussen bovennatuurlijke wezens en mensen, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop…

Lees HIER onze recensie van Allerzielen. 


De School van Goed en Kwaad - Soman Chainani 

Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Sneeuwwitje, eat your heart out! Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden… Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht. Sophie is woedend over deze ‘vergissing’, en Agatha wil alleen maar naar huis. Maar hoe?

Lees HIER onze recensie van De School van Goed en Kwaad. 


Hazels pentakel - Marte Jongbloed

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de "doodkaart' trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Lees HIER onze recensie van Hazels pentakel. 


De wijsheid van de heks - Susan Smit 

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in dit boek wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Susan vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei. Zo laat ze zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, creativiteit, intuïtie, scheppingskracht en dat die kan bijdragen aan een sociale samenleving. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.

Lees HIER onze recensie van De wijsheid van de heks. 


Brida - Paulo Coelho

Van de auteur van De alchemist, waarvan inmiddels wereldwijd honderd miljoen exemplaren verkocht zijn. Trouw aan zichzelf volgt Brida, de hoofdfiguur in deze schitterende roman, het pad van haar lotsbestemming. Op haar reis ontmoet ze Wicca en leert ze de Traditie van de Maan. Door Wicca wordt ze onderwezen in de duizenden jaren oude rituelen, in de ontmoeting met het Andere Deel, in de macht der emoties, de kracht van de seksualiteit: alles wat ze moet weten om ingewijd te worden in de grote mysteriën van de heksen.


Nevermoor - Jessica Townsend

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag.Maar het loopt allemaal anders… Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Lees HIER onze recensie van Nevermoor. 


De heksen - Roald Dahl

Dit is geen sprookje. Het gaat hier om echte heksen. Je zult in dit boek niet lezen over rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen... en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!


Scharlakenrode magie - Cassandra Clare

In deze nieuwe serie van Cassandra Clare volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

Lees HIER onze recensie van Scharlakenrode magie. 


Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven. Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin, wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuisd, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou een geheim alles kunnen veranderen...

Lees HIER onze recensie van Beautiful Creatures. 


Harry Potter en de Steen der Wijzen - J.K. Rowling

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.


Heks & Jager - Shelby Mahurin

Er is een lot dat erger is dan de brandstapelTwee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nog een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

Lees HIER onze recensie van Heks & Jager. 


De winter van de heks - Katherine Arden

Een meisje kan het verschil maken… Moskou brandt, en haar inwoners zoeken naar antwoorden – vooral naar iemand die ze de schuld kunnen geven. Vasilisa, een meisje met buitengewone gaven, moet vluchten voor haar leven; ze wordt achtervolgd door zij die haar magie de schuld geven van hun tegenspoed.Maar dan keert een wraakzuchtige demon terug, sterker dan ooit. En hij is vastbesloten de wereld in chaos te doen storten, samen met verschillende bondgenoten onder de mensen en geesten.Het lot van de mensheid en de magische wezens die hen omringen, ligt in de handen van Vasya. Maar ze kan ze misschien niet allemaal redden.

Lees HIER onze recensie van De winter van de heks. 


Hex - Thomas Olde Heuvelt

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...

Lees HIER onze recensie van Hex. 


Grimmige avonturen van Sabrina - Sarah Rees Brennan

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle. Nu de tijd in de 'normale' wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar nicht Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken. Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

Lees HIER onze recensie van Grimmige avonturen van Sabrina. 


Lees ook: De langste fantasy boeken series

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Fantasieboeken met heksen

  • Beautiful Creatures (Betoverd)

  • Good Omens is dé nieuwe serie over engelen en demonen

  • De Charmed reboot trailer is verschenen

  • Recensie: De wilde heks: De vuurproef

Zoek in artikelen