Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019: stem op jouw favoriet!

De tijd vliegt voorbij en het einde van 2019 komt al langzaam in zicht. We hebben dit jaar weer prachtige Young Adult boeken mogen recenseren en er zaten echt een aantal toppertjes tussen. Nu voel je het vast wel al aankomen, want het is tijd voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 verkiezing! Alleen de allerbesten hebben het gered om in de Top 12 van 2019 te belanden en nu hebben wij jullie hulp heel hard nodig. Stem daarom op jouw favoriete Young Adult boek!

STEMMEN KAN ONDERAAN!

Het selectieproces

Elke maand maken wij een selectie van 6 Young Adult boeken die het allerbeste hebben gescoord. Dit zijn boeken die het hoogst gerecenseerd zijn door onze recensenten en die het meest bekeken zijn op Chicklit.nl. Deze boeken vormen samen de Young Adult top 6 van de desbetreffende maand. Voor de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 hebben wij uit alle top 6'en die het afgelopen jaar zijn verschenen 12 boeken genomineerd die kans maken op de felbegeerde titel. Vanaf nu kan jij stemmen op jouw favoriete boek en aan de hand van jullie stemmen wordt er een top 3 gemaakt. Een jury zal de top 3 nog eens goed doorlezen en beoordelen op verschillende punten. Uiteindelijk zal na lang beraad het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 worden gekozen.

Boek van het jaar 2019

Dit jaar doen wij het net even anders dan de voorgaande jaren, want wij houden de Boek van het jaar-verkiezing in maar liefst drie verschillende categorieën, namelijk: chicklit, fictie volwassenen en Young Adult. Wij hebben in alle drie de categorieën de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Daardoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 2-11-2019 tot en met 2-12-2019 - 15:00 uur. Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl boek van het jaar 2019 & de Chicklit van het jaar 2019.

De genomineerden

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Koninkrijk van As - Sarah J. Maas (Boekerij)

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

De Verminkte Koning - Leigh Bardugo (Blossom Books)

Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka's geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.

Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Koningin van Lucht en Duisternis - Cassandra Clare (Moon)

Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven...

In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigd, maar ook hun geliefden.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Zonderling - Laini Taylor (Best of YA)

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo's dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Truth or Dance - Chinouk Thijssen (Clavis)

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Een bijna eindeloze afstand - Tahereh Mafi (Blossom Books)

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.
Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Schaduw van de Vos - Julie Kagawa (HarperCollins)

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden. Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Wat zou Martin doen? - Nic Stone (Best of YA)

Justyce McAllister haalt hoge resultaten op school, is aanvoerder van de debatclub en hij mag volgend jaar naar Yale. Maar dat doet er allemaal niet toe als een politieagent handboeien rond zijn polsen sluit. Uiteindelijk wordt Justyce weer vrijgelaten, zonder verdere aanklachten (en ook zonder excuus), maar het incident houdt hem bezig. Nu hij verhuisd is naar een betere wijk, wordt hij nog steeds lastiggevallen door de jongens uit zijn oude buurt en hij voelt zich ook niet welkom in zijn nieuwe klas. De enige uitzondering is Sarah Jane, Justyce' knappe – en witte – debatpartner, van wie hij wenste dat hij haar niet zo leuk vond. Op een dag rijdt Justyce samen met zijn beste vriend Manny rond in de auto – raampjes open, muziek hard aan. Dat valt niet in goede aarde bij een automobilist die naast hen staat te wachten voor het stoplicht. Maar zijn twee brutale jongens die het volume net iets te hard zetten reden genoeg om een wapen te trekken?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

De fout - Elle Kennedy (Volt - New Adult)

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, haalt goede cijfers en over aandacht van vrouwen hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje dat psychologie studeert.

Ze raken aan de praat en uiteindelijk belanden ze samen op de bank om een film te kijken. Ze hebben een ontzettend leuke avond, maar Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Niet te stoppen - Angie Thomas (Moon)

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Als morgen niet bestaat - Jennifer L. Armentrout (Zomer & Keuning)

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in "Als morgen niet bestaat' van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? 

Lees hier de recensie.

De Zwendelprins - Rima Orie (Moon)

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, twintig jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?

Lees hier de recensie.

Stem hier voor het beste YA boek van 2019
Koninkrijk van As - Sarah J. Maas
De Verminkte Koning - Leigh Bardugo
Koningin van Lucht en Duisternis - Cassandra Clare
Zonderling - Laini Taylor
Truth or Dance - Chinouk Thijssen
Een bijna eindeloze afstand - Tahereh Mafi
Schaduw van de Vos - Julie Kagawa
Wat zou Martin doen? - Nic Stone
De fout - Elle Kennedy
Niet te stoppen - Angie Thomas
Als morgen niet bestaat - Jennifer L. Armentrout
De Zwendelprins - Rima Orie
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • Deze series zijn wereldwijd het populairst op Netflix

  • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

  • De 10 grappigste Disney personages!

  • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

  • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

Zoek in artikelen