Chicklit van het jaar 2019: stem op jouw favoriet!

Het is alweer de op een na laatste maand van het jaar 2019. En wat hebben wij ontzettend veel chicklits voor jullie mogen recenseren! Er zaten echt een aantal pareltjes tussen. Om de schrijfsters en het genre een beetje te boosten, hebben wij besloten om een hele aparte verkiezing te organiseren voor het genre 'chicklit'. Vanaf dit jaar kan je dus op jouw favoriete chicklit stemmen in de Chicklit van het jaar 2019 verkiezing. Hieronder vind je de 12 beste chicklits van 2019, dus ga snel stemmen!

STEMMEN KAN ONDERAAN!

Het selectieproces

Iedere maand maken wij een zorgvuldige selectie van de beste boeken en die krijgen een plekje in de Chicklit.nl top 6 van die maand. Uit alle top 6'en van het afgelopen jaar hebben wij de 12 allerbeste chicklits gekozen! Al deze chicklits maken kans om de Chicklit van het jaar 2019 te worden en wij hebben jouw hulp nodig om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar wordt. Dit doe je door te stemmen op jouw favoriet. Aan de hand van jullie stemmen maken wij een top 3. Hierna zal een jury de top 3 goed onder de loep nemen en hieruit de winnaar van de Chicklit van het jaar 2019 kiezen.

Boek van het jaar 2019

Dit jaar doen wij het net even anders dan de voorgaande jaren, want wij houden de Boek van het jaar-verkiezing in maar liefst drie verschillende categorieën, namelijk: chicklit, fictie volwassenen en Young Adult. Dit jaar zijn er namelijk zoveel mooie chicklits verschenen, dat wij hebben besloten om hier een aparte verkiezing voor te organiseren! In alle drie de categorieën hebben wij de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Daardoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 2-11-2019 tot en met 2-12-2019 - 15:00 uur. Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019 & Chicklit.nl boek van het jaar 2019!

De genomineerden

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel (The House of Books)

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Een dag in december - Josie Silver (Luitingh- Sijthoff)

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Ik ben je niet vergeten - Christina Lauren (Xander)

Macy Sorensen lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar.Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen. Macy heeft zich in al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Nee heb je - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella (The House of Books)

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU's volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Leugens en Lattes - Lauren Weisberger (Boekerij)

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.

Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl chicklit van het jaar 2019

Ik wil met je mee - Jill Mansell (Luitingh-Sijthoff)

Ik wil met je mee! van Jill Mansell is het hartverwarmende en grappige verhaal over de vraag of er in de liefde ooit het juiste moment is. Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter. Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Lees hier de recensie.

De Mister - E.L. James (Prometheus)

Londen, 2019. Het leven is Maxim Trevelyan goed afgegaan. Dankzij zijn looks, goede connecties en geld heeft hij nooit hoeven werken en slaapt hij zelden alleen. Maar zijn leven staat op zijn kop wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie en hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft – inclusief alle bijkomende verantwoordelijkheden. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol.

Uiteindelijk blijkt zijn grootste uitdaging de lustgevoelens die hij koestert voor een raadselachtige jonge vrouw die onlangs in Engeland is aangekomen en niet veel meer bezit dan een ingewikkeld en gevaarlijk verleden. Gesloten, beeldschoon en muzikaal getalenteerd; Maxims hunkering naar deze verleidelijke, mysterieuze vrouw groeit uit tot een passie die hij niet herkent en niet durft te benoemen.

Wie is Alessia Demachi eigenlijk? Kan Maxim haar beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt?

Van hartje Londen via het wilde, landelijke Cornwall naar de gure, dreigende schoonheid van het oosten van Europa – De Mister is een achtbaan van gevaar en verlangen die je tot aan de allerlaatste pagina naar adem doet happen.

Lees hier de recensie.

Ik mis je - Gillian King (Zomer & Keuning)

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo's broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar. "Ik mis je' is Gillian King op haar best!

Lees hier de recensie.

Thuiskomen - Jackie van Laren (Boekerij)

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Lees hier de recensie.

Verknocht - Lisette Jonkman (Luitingh-Sijthoff)

Na Verkikkerd en Verslingerd is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht van Lisette Jonkman, een heerlijke feelgoodroman waarin Lucy op een kruispunt in haar leven staat... Wat als je moest kiezen tussen een halfjaar tentamens herkansen of een week lang de visagie van een echte filmster verzorgen in Toscane? Lucy weet het wel. In Verknocht is ze plots de persoonlijke visagist van Aris Brandt, 's lands beroemdste (en begeerlijkste) acteur. Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Ze heeft Olivier, toch? Maar in die relatie lijkt iets niet helemaal goed te zitten. Of verbeeldt ze het zich? Bovendien heeft Lucy het erg druk, als ceremoniemeester voor de bruiloft van Hermelien en Paladin, én ze maakt zich zorgen over het feestleven van haar vriendin Abby in het buitenland. Tel daar haar studielast bij op en het is niet héél vreemd dat ze sommige signalen over het hoofd ziet. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Lees hier de recensie.

Het eindeloze strand - Jenny Colgan (Luitingh-Sijthoff)

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes).

Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?

Flora's beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen.

Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Lees hier de recensie.

 

Stem hier voor het chicklit boek van 2019
Bestemd voor mij - Chantal van Gastel
Een dag in december - Josie Silver
Ik ben je niet vergeten - Christina Lauren
Nee heb je - Charlotte de Monchy
Voor wat, hoort wat - Sophie Kinsella
Leugens en Lattes - Lauren Weisberger
Ik wil met je mee - Jill Mansell
De Mister - E.L. James
Ik mis je - Gillian King
Thuiskomen - Jackie van Laren
Verknocht - Lisette Jonkman
Het eindeloze strand - Jenny Colgan
 
 
 
 
 
 
Created with PollMaker

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen