De 12 populairste Feelgood/ Chicklit auteurs

Ben jij een grote fan van het Chicklit-genre? Chicklits zijn heerlijke boeken om te lezen. Romantiek, humor en vaak een leuk, luchtig verhaal waar je even helemaal bij weg kunt dromen. Wij houden ervan! Verslind jij ook zoveel chicklits? Wij hebben de 12 populairste Chicklit auteurs voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel zit jij nooit zonder een goede chicklit!

Jill Mansell
Een fan van chicklit boeken heeft vast al eens gehoord van Jill Mansell! Jill werkte eerst in een ziekenhuis, voordat ze begon met schrijven. Gelukkig is ze van carriere gewisseld, want als iemand weet hoe je een goede chicklit moet schrijven, is het Jill wel! Haar boeken worden in maar liefst 12 landen uitgegeven en ze heeft ook al meer dan dertig boeken op haar naam staan. Wij hebben de Britse auteur mogen interviewen. Lees HIER ons interview met Jill Mansell. 

Benieuwd naar deze auteur? Jill heeft al veel boeken geschreven. Zoals Ik zie je op het strand, Ik wil met je mee! en Stuur me een berichtje. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Sophie Kinsella
Sophie Kinsella is de pseudoniem van de Brits auteur Madeleine Wickham. Sophie Kinsella ken je waarschijnlijk wel van de Shopaholic boeken! Als echte chicklitliefhebber heb je deze serie waarschijnlijk wel verslonden. Maar Sophie Kinsella heeft nog veel meer boeken op haar naam staan én er zijn een aantal boeken van haar zelfs verfilmd! De film Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op haar boek Shopaholic. Chicklit.nl sprak met Sophie Kinsella over deze serie! Lees HIER ons interview met Sophie Kinsella. 

Naast de Shopaholic boeken heeft Sophie nog veel meer boeken geschreven, waaronder De partycrasher, Mag ik je nummer even? en Voor wat, hoort watKlik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Katie Fforde
Katie Fforde woont al meer dan 20 jaar in het plaatsje stroud in Engeland samen met haar man, die ook schrijver is, en haar drie kinderen. Eerder spendeerde ze haar getrouwde leven op en rond het water, waar ze met haar man een hotel runde. Katie is pas begonnen met schrijven toen ze haar derde en laatste kind had gekregen. Huishoudelijk werk en strijken zijn één van haar hobby's, maar ze heeft er maar weinig tijd voor, omdat ze te druk is met belangrijkere dingen in het leven, zoals tuinieren, winkelen en tv kijken. Chicklit.nl heeft Katie Fforde natuurlijk gesproken, lees HIER ons interview met Katie. 

Ondanks het feit dat de Engelse schrijfster Katie Fforde redelijk laat begon met schrijven, kan ze makkelijk een hele boekenplank vullen met haar boeken. Een aantal boeken zijn Een zomer aan zee, Een tuin vol bloemen en Het buitenhuis. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Rachel Gibson
Rachel Gibson ontwikkelde haar liefde voor het bedenken van verhalen toen ze zestien was. Ze had met haar auto een aanrijding gehad tegen een heuvel, maar - nadat ze snel de bumper en de afgebroken stukken van de straat geraapt had en daarna haar auto op de parkeerplaats bij school gezet had - vertelde ze haar ouders dat haar auto was aangereden bij school en dat de dader was doorgereden. Haar ouders geloofden haar en vanaf dat moment verzon ze meer en meer verhalen. Ondertussen heeft deze succesvolle auteur al meer dan 20 boeken op haar naam staan! Bekijk HIER alle boeken van Rachel Gibson. 

Rachel Gibson heeft onder andere Zou het liefde zijn?, Verslingerd aan jou en Op de vlucht geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Robyn Carr
Robyn Carr ken je misschien van de Virgin River-serie! Zevenentwintig was Robyn Carr toen haar eerste boek werd uitgegeven, en sindsdien zijn er meer dan dertig titels van haar hand verschenen. Toch duurde het een flink aantal jaren voordat ze haar stijl echt gevonden had, namelijk tot ze aan de Virgin River-serie begon. Deze serie is heel populair geworden, mede door de Netflix-serie. Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven - boeken die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. Robyn heeft twee volwassen kinderen en woont met haar echtgenoot in Las Vegas.

Robyn Carr heeft veel boeken geschreven, onder andere Thuis in Virgin RiverVaste grond en Een verrassende stapKlik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Nora Roberts
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. In totaal werden er wereldwijd meer dan 400 miljoen van haar boeken verkocht. Een groot aantal kwam zelfs meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland. 

Nora Roberts heeft onder andere Stralende lente, Nachtwerk en Ontwaken geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Lauren Weisberger
Lauren Weisberger is geboren in 1977 in Pennsylvania. Nadat de auteur in 1999 afstudeerde werkte ze als assistent voor Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue. Naast haar baan nam ze ook deel aan schrijflessen en in 2003 debuteerde ze met haar boek De duivel draagt prada. Haar boek werd vervolgens verfilmd met Anne Hathaway en Meryl Streep in de hoofdrol. Lees HIER ons interview met Lauren Weisberger. 

Lauren Weisberger heeft onder andere De wraak van Prada, Love Game en Leugens & Lattes geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Jenny Colgan
Jenny Colgan is geboren in Schotland, maar ze heeft al op veel plekken gewoond waaronder Nederland! Momenteel woont Jenny Colgan in een plaatsje ten noorden van Edinburgh waar ze met haar man, drie kinderen en haar hond woont. Jenny Colgan is het meest bekend van haar chicklits, maar ze heeft ook twee kinderboeken en zelfs een sciencefiction boek geschreven! 

Jenny Colgan heeft onder andere Het Cupcake CaféHet eindeloze strand en De kleine bakkerij aan het strand geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Gillian King
Als je houdt van chicklit verhalen waar ook wat heftigere onderwerpen aan bod komen, dan zijn de boeken van Gillian King zeker een aanrader! De boeken van deze auteur zijn ook bij ons erg populair. Zo won haar boek Ik mis je in 2019 de Chicklit van het jaar verkiezing en werden haar boeken Ik vergeet je niet en Je moest eens weten ontzettend goed ontvangen in onze leesclub. Lees vooral ook HIER ons interview met Gillian King. Lees hier onze recensies van Ik mis je, Ik vergeet je niet en Je moest eens weten

Chantal van Gastel
Chantal van Gastel heeft al vele chicklit boeken op haar naam staan. Een van de haar meest bekende boeken is waarschijnlijk Zwaar Verliefd!, waarvan er in 2018 een verfilming verscheen met Jim Bakkum en Barbara Sloesen in de hoofdrol! Ze schrijft ook boeken samen met haar zus Priscilla van Gastel. Zo is in 2021 het boek Vaarwel Roscoe onder hun pseudoniem Céla van Gastel uitgebracht. Lees ook vooral HIER ons interview met Chantal van Gastel.

Chantal van Gastel heeft onder andere Zwaar beproefd, Ik wist het en Bestemd voor mij geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Lisette Jonkman
Lisette Jonkman heeft met haar leuke, humoristische boeken het hart van menig lezer gestolen. In mei 2011 won ze de Chicklit schrijfwedstrijd van Chicklit.nl, Luitingh-Sijthoff en Bol.com, met haar verhaal Glazuur dat in 2012 als boek is uitgegeven. Ondertussen heeft Lisette Jonkman al heel wat boeken op haar naam staan, waaronder de Onbreekbaar-trilogie. Lisette Jonkman heeft dus ook haar doorbraak gehad bij Chicklit.nl. Haar boek, Langste. Kerst. OOIT heeft in 2022 ook onze Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar verkiezing gewonnen! 

Lissette Jonkman heeft dus onder andere Langste. Kerst. OOIT., Verkikkerd en Buren with benefits geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Lees ook: Deze Nederlandse chicklits komen dit jaar uit

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen